Mer än en vecka i stort

 
Det känns tufft just nu, att under rådande omständigheter hålla hårt i plånboken. Att bara köpa det man behöver för att överleva en månad tills nästa utbetalning kommer, då det känns som att det finns så mycket som man skulle vilja ha plötsligt har kommit till min kände dem. Tidigare tänkte jag köpa en breddare säng kring påsk men då det inte fanns några erbjudande så får jag se om jag beställer den kring midsommar istället? Men nu när jag läser en hel del om Harry Potter, både Harry Potter och det fördömda barnet och lyssnar till Harry Potter and the order of the phoenix, men i dem böckerna så nämns det att på Hogwarts består madrasserna av dun. Nu har jag inte hittat madrasser gjorda i dun, men det finns bäddmadrass i dun och nu känns det som om jag skulle kunna tänka mig att ha ytterligare en bäddmadrass i min framtida säng, lite prinsessan på ärten med fler än en bäddmadrass. Det finns även ett par andra saker till sängen som också får vänta lite till sommaren men som jag är glad att jag ändå har hittat. Det kommer att bli perfekt om slutresultatet blir som jag föreställt i fantasin. Sen blev det dags för valborg och kommunen skulle äntligen tända brasorna igen, pga eldrisk så har det inte varit tända på 4 år och jag tog en promenad och kände lukten av brasan men jag kom inte ändå fram. Dels blev jag orolig att om magen skulle sätta igång så skulle jag inte hinna gå hem och sen var jag osäker på vart exakt som brasan var och efter att jag tre gånger sagt att jag skulle vända tillbaka hem men fått att det bara är en bit bort. Hur långt bort, vilket var 100 meter i taget så gav jag tillslut upp. Resten av mitt sällskap fortsatte och kom fram till brasan med en stort dike emellan innan de vände tillbaka, men jag fick höra att det gott och väl var minst 1000 människor där och då kändes det bra att jag dels stod upp för mig själv och gick hem men också att inte delta i aktiviteter som kan sprida covid. För jag bryr mig inte om att vissa foliehattar säger att det är som en vanlig förkylning, tills vi vet mer bör vi nog undvika stora samlingar som kan öka risken för mutationer. Så jag fortsatte och pyssla lite hemma hos mig, plocka, rensa, slänga skräp och fundera på vad man vill göra sig av med. Och jag hann läsa ut några böcker till, har sedan sista januari läst ut 16 böcker och då gör jag annat än att bara sitta och läsa.
 
Jag funderar bland annat på vad jag skulle vilja göra i sommar, och jag skulle nog både vilja bowla och spela bangolf, kanske åka på en dagskryssning och allt utöver det är en bonus. Att nöja sig med ett få tal saker så är ribban för något extra heller inte så stor. Att inte förväntas sig så mycket kan man heller inte bli lika besviken. Men det händer inte så jättemycket just nu, jag är riktigt irreterad på Putin men försöker inte låta det påverka mig så jättemycket även om det påverkar allt runt omkring oss just nu. I form av inflationen, klimatet och mänskliga rättigheterna. Det känns som att 2020 försvann och människor nu vaknat upp ur sin dvala med en värre människosyn än innan pandemin, när det bla kommer till abortfrågorna, det är nästan som man kan bli mörkrädd även om jag inte är mörkrädd av mig. I vissa frågor har vi inte gått baklänges, utan vi har sprungit på flera platser och det är inte mot framtiden utan som om samhällen stod och stampade i stenåldern, för hundra år bakåt i tiden var i dessa frågor, längre i framkant än de i vissa länder och delstater är idag 100 år senare.
 
Så jag fortsätter och ducka, hålla huvudet lågt och fortsätta att läsa för det är en viktig nyckel för mig att orka fortsätta utan att dra på mig onödig stress. Just nu håller jag på att läsa Två soldater och lyssna till Scener ur hjärtat som det händer att jag skrattar till i emellanåt, när det är något typiskt aspies kommentar. Om man har Asperger så är det lättare att upptäcka och hitta fler genom sättet de uttrycker sig på och jag kan när jag lyssnar till Scener ur hjärtat så tydligt höra vad som kommer från Greta innan hon nämns. Planen är att fortsätta med halvblodsprinsen på engelska när jag får lust och under tiden beta av andra böcker som finns på min lista innan jag fyller på den igen. Timmar läggs till timmar, dagar blir veckor som blir till månader och år men det finns alltid något som händer eller inte händer. Alltifrån klimatfrågorna som endast diskuteras utan att starta agera till våldsdåd, beroende på hur känslig man är för mycket information och vad som är för mycket för dig kan endast du veta men för mig leder det till grubblerier, stress och mardrömmar. Och det att de mal sönder frågan utan att ta ställning gör att inte många orkar hänga med i vad politikerna faktiskt säger i miljöfrågan för att de inte tar ställning genom att prata om allt annat än vad det borde ta ställning kring. Sen hur längre tiden går desto svårare är eller blir det att bryta invanda mönster. Det är därför det är skönt att jag har hittat tillbaka till läsandet igen, att något så litet som att ägnat sig åt en hobby som man själv valt kan ge så mycket tillbaka.
 
 
Det var tråkigt att vi inte gick hela vägen i ESC, det hade varit kul med en vinst men det gick inte hela vägen den här gången. Annars var jag på Erikshjälpen där jag köpte två linne varpar som jag tänker göra om till kökshandukar och servetter är tanken. Sen blev det en ask i näver också som jag funderar på att förvara hårsnoddar eller något liknande. Hoppas på att hitta fler fynd i framtiden.