1/10 två miljoner 640 tusen nollor = är sannorlikheten att just du existerar

Fick ett ryck i veckan att städa ur kylskåpet, det var några månader sedan och det tog rätt lång tid att göra när man själv också ska diska ur hyllplanen. Det underlättade inte heller när jag inte visste hur jag stängde av elen för att bättre kunna rengöra, så det tog också lite tid innan det äntligen blev klart. Jag är en av dem som inte gillar att städa utan gillar när man är klar. Tycker nästan att dem som älskar att städa måste ha blivit tappade i huvudet som barn, det är inte under tiden det är roligt utan när dopamin duschen kommer efter man blivit klar. Dock var det lite roligare att lyssna på en bok medan jag städade, men det var inte så roligt att jag satt upp ett regelbundet schema - jag har andra mycket bättre saker för mig än att städa bort det. Dock tog jag och organiserade om i skafferiet, men det mer att det skulle underlätta min vardag. När man organiserar och håller det organiserat så slipper man ständigt vara inne och plocka, men det har gått några månader sedan jag flyttade in och det finns vissa saker som jag funderade på att byta plats på i köket men även i skafferiet, samt att beställa hem lite saker att organisera om förvaringen på mina rotfrukter i metallkorgar i en del av skafferiet som har ventilation. Hoppas på att minska mitt matsvinn då det håller sig bättre ordning då jag rensat bort allt som inte ska vara där längre.
 
 
Sen har jag fortsatt att rensa och plocka och funderar på att rensa bort och skänka bort saker under sommaren, det kanske inte är en vanlig sommar syssla men det känns som att jag har saker som jag inte längre vill ha och det känns övermäktigt och det är en känsla jag inte vill ha och då känns det bättre att avlägsna den från mitt liv i stället för ha kvar den. Verkar inte bli så mycket i sommar att göra, då allt verkar bli dyrare för varje dag känns det som och då måste man nog vara lite smart och banta ner både förväntningarna men även planerna. Det finns andra tider som man kanske skulle göra mer än vad man kan göra nu. Så det blir inte konsert för mig i år, jag har försökt intala mig något annat i ett par månader nu, men när jag inte bor i Göteborg med omnejd så kostar det för mycket att se Ed Sheeran live. Det är inte bara biljetterna för att komma in i Ullevi som skrämmer mig pga hur mycket människor den sväljer, men även mat, boende och resan som blivit dyrare pga inflationen så kanske var det tur i oturen att jag inte hann boka biljett när jag hade tänkt göra det i höstas och inte märkte för några dagar senare att ett nytt datum dykt upp då den första sålde slut. Jag känner i alla fall inte som att jag känner att jag har råd med konstnader som jag inte känner till och att de är onödigt att gå in i det okända när tiderna är som dem är, förhoppningsvis kommer fler möjligheter bara inte just nu.
 
Men just nu är mitt mående lite upp och ner pga kraftigare mens som tack och lov inte längre är lika vanligt som de var ett tag men det gör mig så trött och jag blöder ner kläder mm och det gör att man känner sig misslyckad. Både för att man blöder så mycket att man inte orkar göra något, det blöder även fortare än normalt och att man blir nästan likgiltig för att man inte orkar göra mer än man orkar med. Och att inte få sova mer än en sömncykel innan man blött igenom allt bidrar inte heller till att man hurrar. Men nu har jag i alla fall medicin igen, men jag som hoppats att jag lämnat detta bakom mig. För det var bättre när jag rörde på mig varje dag och planen nu är när jag väl fått magen under kontroll att sakta ta mig dit igen och om jag får göra som sist att börja med att träna inomhus med vikter, balans och dans så får jag göra det, för jag tror att om kroppen är i balans både fysiskt, psykiskt och själsligt så är man ostoppbar mot allt men så fort man slutar tro på sig själv, slutar röra på sig och göra det man gillar så öppnas en möjlighet, en spricka i fasaden som kan bli till något man aldrig önskat sig och allt man inte vill hända har en chans att komma krypande. Du har ett val och du måste göra det bästa av det för att ha någon chans att lyckas - bli den bästa variation av dig själv och leva så länge som du bara orkar - till ditt sista andetag.