Allt och lite till

Varma vindar, tropisk natt och bränder överallt. Det känns tryckt att man stannat hemma i år även om man ska ha respekt för värmen. Det känns som man verkligen är utomlands just nu och det gör att lusten att resa iväg någonstans för ett par dagar är rätt lugn, det enda som får en att känna att man fortfarande är hemma, är marktjänsten som ska göras men man kan inte få allt. Det är ett rätt billigt sätt att resa bort en stund i fantasin. Man vet ju aldrig hur det blir i framtiden med inflation och om vi nu är inne i en lågkonjuktur eller påväg in i än om man har råd att åka någonstans men det finns ett par platser som jag vill resa till både inom Sverige men även Europa. Vet inte om jag är lat men jag orkar inte resa längre än så? Men jag tycker det räcker, man är ute och sträcker lite på sig. Det enda positiva till att jag har haft en nationellt id-kort i lite över 3 år är att jag slipper med det strul som är just nu, dels att platser har bokas och ingen dykt upp, men även att tiderna ligger uppe till försäljning - hemsk tanke är om hackare att bokat upp tider utanför våra gränser för att få oss att tappa tron på våra myndigheter. Men jag slipper den kaos som är nu med tiderna men också att de inte hinner tillverka dem i tillräcklig snabb takt för att om 5 år då är det samma visa om igen. Inflationen leder också till att man inte vågar göra så mycket, då det kostar på under så pass lång tid. Så man vet heller inte om man kan börja spara och kanske komma iväg inom 5 år eller man inte har så mycket att avvara så att det är bättre att kanske sätt av något om man kan men om det sen blir ohållbart så kanske man fått ihop en liten nödbudget åt sig själv?
 
 
Annars har jag inte varit helt på topp, efter vart hemma några dagar så fick jag ont i halsen. Jag träffar tyg ingen alls, förutom mina föräldrar och dem jag springer på när jag går ut men mamma förbjöd mig att gå ut för jag kunde ju ha corona. Det är konstigt, hon har haft det i år men hon sprang runt och lämnade huset och drog och rökte mm men jag får inte ens slänga sopporna även om jag inte har corona. Jag har hostat när jag blivit för torr i halsen, några dagar hade jag ont kring halsmandlarna men några dagar innan hade jag haft halsbränna i några dagar och jag tror nu att slemhinnan höll på att läka i det området och att det sedan var en vanlig sommarförkylning. Åh, pappa som smittade mig - har hunnit träffat halva kommunen sen jag blev sjuk och men han fick gå ut.
 
Så jag har underhållit mig efter bästa förmåga och har lyckast läst/lyssnat på 30 böcker på ett halvår det tycker jag är bra jobbat! Jag har även städat en del, orkade inte städa så mycket per dag så jag bröt ner det under ett par dagar istället och så är det strax dags för månadens tvättdag. Då jag fyller tre maskiner och får tillbaka lite mental energi från något som inte längre behöver tas hand om på ett tag. Jag blev ju rätt besviken när jag såg bakänden av bussen som skulle ha tagit mig till vikingline, för det var en av sakerna jag sett fram emot som en av mina sommarnöjden, just nu när vi med småsteg börjar närma oss hösten så känns det som vi har haft några varma dagar, med en hel del regn men jag har inte gjort något alls den här sommaren. Och med tanke på det rådande läget så kostar det även en hel del att göra någonting liknande så för varje vecka känns det mindre som att jag skulle kunna ens göra en minitrip över med båten, sen vet man heller inte vad mer corona kan ställa till med men det hade varit kul att få göra någonting annorlunda än att vara hemma och läsa, kolla på serier mm men förutom inflationen som ser ut att surfa runt hela jorden så verkar den fått sällskap av coronan, vet dock inte vilken av dem som surfar bäst eller längst men jag är trött på den bägge två. De beter sig som två småbarn i trotsålden som gör allt som faller dem in.