Kom på andra tankar

 
Är det vår eller har vi sprungit förbi sommaren för det känns som vinterns första i hållande busväder som håller i just nu, inte att det är påsk om en vecka. Jag är riktigt less på det här vädret nu, det är blöt och kallt. Jag var ute och handlade en snabbis på ICA, köpte bara kampanjvaror som hårdost, tvättmedel och påskgodis i form av marsipanägg. Jag blev dygnsur medan jag gick dit och hann börja torka innan jag skulle ut i det igen. Det regnade och snöade på diagonalen och blåste en i ansiktet a la stormvindsfläkt. Hade det inte varit för tvättmedel så hade jag nog inte gått ut. Tanken är att jag ska storhandla idag för de närmaste veckorna, jag är inte jättesugen då vädret ska vara lika dant i dag innan det går över?? När var det som snön på diagonalen är borta för den här gången? Pingst kanske? Annars håller jag på att testa för mig ett nytt märke med tarmbakterier, de fungerar så länge som man äter dem men dessa är lite annorlunda i stället för att de är framställda på Lab så lite TMI så kommer de från levande donatorer. Hittills så har de fungerat eller det är rätt nytt att jag inte har en vis smärta från magen som jag konstant måste analysera, måste jag vara i närheten av en toa, vara sängliggande eller kan jag kanske kanske få någon form av normal mage och tarm tillbaka? Där de fungerar som den ska innan det hela gick söder ut även om jag inte minns hur det var för att jag har levt med min mage i hela mitt liv. I normal fallen så brukar IBS blomma ut för kvinnor mellan 20-30 år men det finns journal anteckningar kring min mage innan jag var 4 år, så min katastrof mage har jag tyvärr ärvt.
 
Jag tyckte att det verkade intressant när det kommer till bakterier från levande människor, då man i vissa fall i andra länder även kan få donerad avföring för att få en mer normal tarmflora. Och om jag kan få de genom att svälja en tablett så tänker jag testa det. Det är tydligen 2 tabletter de två första veckorna, morgon och kväll och därefter en om dagen, så jag behöver inte beställa nya förrän efter midsommarafton. Hoppas att jag lärt mig mitt nya normal läge först bara. Det känns som ett paket bomull runt tarmarna, då jag inte känner någon smärta eller obehag eller riktigt obehagligt vidrig illamående. Där man springer runt och det känns som man ska spy ner allt runt sig men det händer inget och illamåendet åker berg o dalbana inombords. Bara det får 249 kr var annan månaden framöver helt klart värt priset. För de hänger också ihop med IBS även om de inte lyckats lista ut varför. Det är tur att jag inte gillar att åka berg o dalbana, när jag nu har en invärtes.
 
Annars är jag klar med den andra boken om Skottland, efter ha läst så många böcker som utspelat sig där så börjar man nästan bli sugen på att åka dit och se efter om man skulle gilla det eller regnar det även där på diagonalen? Den lilla bokhandeln i hamnen heter i alla fall boken och är den andra i serien som handlar om Skottland, det finns även en annan serie av samma författare som handlar om Orkney öarna. Man kan resa till många platser medan man läser.  Jag är också snart klar med Flickan under gatan, och kan knappt bärga mig att få börja med en ny bok och byta till en ny plats. Om man inte kan eller bör resa så mycket så kan man i stället plocka upp en bok, då kan man resa hur många gånger som helst även om det bara är i fantasin och inte är till en fysisk plats. Sen har jag lyssnat på halva Harry Potter och den flammande bägaren på engelska och han har precis klarat av första uppdraget i turneringen samt blivit sams med Ron igen. Det är väl där någonstans som jag är just nu. Förhoppningsvis så kommer tarmen att få mer normala beteenden från de donerande bakterierna och jag vågar både börja lita mer på den och inte analysera sönder de mesta signalerna med att det är bättre att hålla sig vid en toa än att leva åtminstonde lite grann mer än jag gjort sedan jag använde blöja. Men det kommer nog ta ett tag att släppa lite på kontrollen och lita lite mer på den men även att den börjar bete sig annorlunda från det jag är van vid och att det är helt okej det är så det är för alla andra som inte har och kanske aldrig haft några problem med hur deras tarmar fungerar, men tro mig när de börjar leva sitt eget liv i osynk från ditt det är då du verkligen har problem. Det blir jobbigt att få någonting gjort som att röra på sig, för i dag kan jag inte lämna lägenheten för i dag har tarmen bestämt sig för att göra tonårsrevolt och göra precis som den vill och resten kan du bara glömma vad du själv hade velat göra. Får nog ta dagen lite mer som den kommer och så funderar jag på att beställa en pilatesmatta, både för att det är en bra träningsform att alternera sin motion kring, då vi behöver lika mycket rörelse i varje del av vår kropp för att ge den så mycket kärlek som det är möjligt men också som ett kompliment om det är en dag när jag inte kan ta mig ut men att jag kan röra mig en stund ändå och få något gjort även om jag mår skit för en stund...