torsdag 3 november 2022

Blogg 3/11 2022.

 Att handla mina mediciner på nätet är ett alternativ som jag uppskattar mycket. Jag minns med fasa vilket stök det var medan jag hämtade dom på vårt fysiska apotek. Dom var tvungna att byta till den billigaste varianten. För att undvika det måste läkaren skriva på receptet att man inte fick byta till något annat än det hen hade skrivit. Under alla våra besök på sjukhuset gjorde jag något undantag och besökte apoteket där och det straffade sig direkt. Tuggtabletterna med kalk som jag tar skulle smaka citron. Istället fick jag någonting som ska föreställa spearmint. Jag tycker mest att dom smakar gammalt damm. I nätapoteken kan jag välja själv precis vad jag vill ha av dom alternativ som finns. I blodtryckssänkande väljer jag tabletter som går att dela, ifall mitt blodtryck mot förmodan någon gång skulle bli mer normalt. Läkaren påstod visserligen att det kunde bli lägre av aromatashämmarna som jag tar nu, men för mig verkar det inte vara någon risk. Blisterförpackningar är en av dom dummaste uppfinningarna jag vet. Finns tabletterna i burk, väljer jag hellre det. Varför priserna är så extremt olika på samma sorts medicin, har jag aldrig ens förstått. När jag fick upp dom båda på bilden blev jag nästan chockad.

2 kommentarer:

  1. Det lär vara "fri prissättning" på mediciner. Dessutom ingår inte högkostnadsskyddet i "Ebbs" pris! Undrar varför man skulle välja den dyrare tabletten, då den billigare innehåller samma verksamma ämne! Hur resonerar "Ebb" vad gäller sitt pris? Och tänk om det vore "högkostnadsskydd" på el, bensin och mat! Vad sägs om det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Framför allt hur resonerade läkaren, som skrev ut den svindyra varianten?! Inte undra på att Barbro sa att medicinen var dyr.

      Radera