Äntligen svamp

Vaknade onödigt tidigt tyckte jag, tills jag kom på att det från och med inatt är vintertid. Klockan var inte halvåtta utan halvnio enligt sommartiden ⏰ Fast halvåtta vintertid då…

Skrev klart ordföranderutan och lade sista handen vid föreningstidningen innan jag skickade iväg den och lagom till andranaden försåg vi oss med påsar och gick ut i höstsolen 🍁 Idag hittade vi dem! Mängder! Tre kilo tror jag.

(null)

(null)
Han är ingen skogsmulle, den där Rambo, dessutom tycker han att det är skittråkigt att plocka svamp. 

(null)
Det blev ännu mer efter jag tog denna bild. Vi sa att vi skulle ge oss och gå hem, men det stod ju massor längs vägen som ville följa med hem… 

(null)

Jag messade faktiskt knypplarna och avbokade kursen ikväll. Insåg att jag aldrig skulle hinna ta hand om alltihopa. Det gjorde jag inte ändå. Jag rensade och förvällde drygt hälften innan jag lagade middag. Det blev lite hopkok idag. Jag tog fram köttfärs ur frysen imorse, den stekte jag med allsköns grejer jag hittade i kylen - hackad rödlök, färsk spenat, riven morot, cocktailtomater och sista skvätten créme fraîches. Och nyplockade kantareller förstås! Restfest!

Nu hoppas jag att resten av svampen ska må bra under tidningspapper i paviljongen. Väderappen lovar plusgrader men innan vi gick ut och badade tunna låg tempen på nästan 0. Nu ligger vi på plus igen. Nu Morden i Midsomer och nytt handarbetsprojekt.

(null)

🍁🌾🍄🍂🍄🌾🍁

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0