Vinter i år igen!!?? skumtomtar, julpynt o ecodriving...

Visst är det roligt att alla blir så förvånade varje gång vintern kommer 🙄😂
 
 
Jag kör linjekännedom i några veckor framöver o snö o hårt snöpackade vägar har jag inga problem med...
 
Tisdag morgon när jag kom till jobbet...
 
4 timmar senare så såg det ut så här. Sedan blev det snöslask, vilket är ett skit att köra på...o efter det frös det på o allt blev isgata. Där gick min gräns som nybakad förare o jag sa till min guide/handledare att nu fick han ta över. När någon som kört här i 15 år får bredkas med 15 ton mitt i stan så insåg jag att det var smart att jag inser min begränsning o lämnade över till proffset 🙌. Har kört till ställen in the middle of fuckin nowhere som jag aldrig hört talas om..o då har jag bott här till o från sedan jag var typ 8. Vissa vägar är två spår, eller smala med mötesplatser o där kör man med dom stora bussarna. För dom få resenärer som åker så borde man ta en liten buss o sedan får resenärerna byta till en större när man kommer till typ jämjö,nättraby, rödeby etc.
 
Var tvungen att testa juleskumtomte med äpple o kanel smak...inte någon woohoo upplevelse men okay. Vanliga är fortfarande bäst.
 
Det pågår ett arbete att förstärka o fixa fundamenten som håller infartsleden från att hamna under vattennivån. Detta gör att det blir lååååånga köer o jäkligt tajt för bussarna. Nu har man en fil för bussar o räddningstjänsten men inte fasen är den bredare. Sjukt jobbigt när man kör en buss som är 13,5 meter när man är van vid en tolva. Mer bakdel att hålla koll på då den sväger ut nära 1,3 meter mer än en "vanlig" buss. Man lär sig ju med tiden men när arbetspasset är slut är man så jäkla hjärntrött att man kan somna stående.
 
Längst ut på en av öarna, sitsta hållplatsen o vår vändzon, där har man julpyntat i "rondellen" o fixat belysning i ett litet träd o satt en figur på tunnan..
 
Även själva busskuren har fått granar o ljusslinga
 
Här stod jag o hade hålltid innan det var dax att åka tillbaka. Som ni kan se så är det rena isgatan så det går inte fort...speciellt på dom smal vägarna o när man får möte. Det är svårt att köra på en ny linje som man aldrig kört eller åkt på tidigare..o så lägger vi till totalt mörker o inga lampor på hållplatserna..wooofuckinghoooo😂🤣
 
 
O det för oss in på ecodriving...dvs man ska undvika att bromsa. Istället så ska man släppa gasen, använda fordonets vikt o rulla. Så kommer vi då till VolvoHybriden....som delvis går på batteri...o som man kör i stan...denna buss laddar sina batterier genom att man BROMSAR!!🙈🤔😂 Sorry men hur fan tänkte man där för det är ju inte så att den går helt o hållet på el...o stan här innebär att man även hamnar ut på 60-70 vägar o då är det inte batteridrift längre..
Har bara haft tidiga turer denna veckan o jag har fått lägga mig supertidigt men kommande vecka börjar med en tur från 14-20.55
Jönsson o hans nya hundvakt trivs jättebra tillsammans o Jönsson skuttar glatt in letar rätt på en av sina tre grisar han har där. Han till o med äter sin mat där utan problem men man är lite nervös när dom ska ut o gå när vägar o gångvägar är isisga. Hansson har broddar så förhoppningsvis blir det inte några fall med bruten lårbenshals som resultat. Har sagt att det räcker att ta ut honom på gräsmattan framför o vid sidan om Hanssons hus då Jönsson inte behöver gå en längre runda varje gång han går ut. Så jag hoppas att isgatan försvinner så fort som möjligt o blir ersatt med packad snö.
 
 
Denna är så jäkla kul 😂😂
👆❤👆
 
 
 
Over and out
🤘🤘
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Gothammar.blogg.se

Livets upp o ner o allt skit där emellan, på både gott o ont.

RSS 2.0