GLATT OCH TREVLIGT

Vindolanda

Kategori: Allmänt

Dagens stora happening (förutom att gå ett par mil längs Hadrianusmuren muren såklart) var att besöka Vindolanda. 
Vi startade att gå vid 8:30 och kl. 14:30 var vi framme. Innan dess hade vi vandrat längs muren uppför och nerför kullar och berg. 
(null)
Vi förbi ett tempel som heter Mitras tempel och där tog vi vårt första stopp. Vid 13 stannade vi igen och åt vår medhavda lunch som var trekantsmacka, chips och kakor…
VId Vindolanda stannade vi tre timmar. Det är ett fort och en stad från ungefär 100-200 efter Kr som man grävt ut (och fortfarande håller på att gräva ut. Det fanns ett jättefint museum då vi tillbringade mest tid. Nu har vi ju sett så mycket ruiner så man börjar nästan bli lite mätt. 
Men hur coolt är det inte att man hittat skor som är 1800 år gamla som ser ut som normala skor? Eller brev som är skrivna på tunna träbitar? Ett brev var ett inbjudningskort från en kvinna till hennes syster där hon bjöd in till en födelsedagsbjudning. När man läser det som stod så är det lite som att höra en person från den tiden prata. Så coolt!
(null)

(null)
Middagen intogs på puben i Twice Brewed. Inatt övernattar vi i Once Brewed på ett väldigt mysigt B&B som heter Vallum Lodge. 
(null)



Kommentera inlägget här: