Fredagsbrev, arkiv

04 november 2022

Hemma bra men borta bäst.



Fredag kväll på Phuket, Thailand. För första gången sedan coronahysterin briserade våren 2020 är vi åter, äntligen, på plats på Phuket. Nästa vecka kommer ett glatt resegäng ner för två härliga veckor tillsammans med oss. Riktigt härligt att vara här igen, 39e gången på Phuket.

Hemma i Svedala läser jag att breddsportens död inom travet närmar sig hastigt. Samtidigt som Calgary Games lämnar avelsarbetet på Menhammar för att försöka gasas igång för tävling igen så kommer en annan stjärna ut till gården för avelsarbete. Båda händelserna är lika trista. San Moteur har antagligen bräckt och skall då genast in i aveln. Färdigtävlat för gott? Jag hoppas faktiskt det. Är så ruggigt trött på det här med att hingstarna skall varva tävlandet med avel, det är BARA pengarna som styr. Och visst, ägaren bestämmer och då går väl kulorna först. Detta är en av anledningarna till att svensk travsport aldrig mer kommer att ha några riktiga profiler i startlistorna. Ett enkelt sätt att försöka jobba för fler profiler bland de fyrbenta vännerna kunde vara att man inte tillåter hingstarna BÅDE tävlar och är i aveln. Sätt upp ett regelverk som säger att tävlingsmöjligheten försvinner i samma sekund hästen används i avel. Man MÅSTE inte ha möjlighet att både ha kakan kvar och samtidigt äta upp den. Att Calgary Games nu jobbas för start ser jag som lönlöst. Han må kvala på topptid men han ser redan ut att markera lite hälta, skuffelse i min spåkula. Att San Moteur kan komma igen det jag som en möjlighet, men då hade vila räckt. Det här att varva med avel har inget positivt att ge, förutom mer deg till ägaren, vilket inte gynnar själva sporten ett dugg.

Ett skutt över till IDOL ger ett nytt fett lir ikväll. Trots hundögonen så åker Albin ut i kväll, fint odds väntar. Till V75an som går bland brunostar och kvikklunsj. I femte avdelningen får vi nio gånger tjo gen på Missing Tooma. Boom!

Med dessa rader ber jag att få önska dig en fin helg. Må gott så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att Stefan Löfven blev av med oskulden i en valstuga strax norr om Härnösand.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig