Fredagsbrev, arkiv

07 oktober 2022

Kall kille...


Mycket snick snack efter förra helgen då Rikard fick känna vinddraget av en svingad Järntrea vid kinden. Man kan ju konstatera att Rikard hade Fru Fortuna i bröstfickan dessa sekunder. Jag måste samtidigt berömma Rikard för sitt iskalla agerande. Han sitter kvar i vagnen exakt tills det ögonblick han inser att det blir omöjligt. Jag kan räkna upp ett flertal toppkuskar som skulle ha kastat sig ur vagnen redan när B.W.Rune börjat knipa lite i grejerna. Efter tillbudet så har det diskuterats friskt bland staketkuskar och aktiva kring säkerhetsvagnar och slaggjordar som ett obligatorium. Allt som oftast så behövs detta inte alls men sedan kanske, eventuellt så är det plötsligt skarpt läge. Det är lite som att du kör bil med bilbälte. Förhoppningsvis kommer denna åtgärd visa sig vara helt onödig under alla de år du kör bil, men ibland, kanske bara en enda gång, kan det vara helt livsavgörande. Fast obligatoriskt med slaggjord tror jag inte på. En del hästar skulle störas av denna rem så pass att de kanske börjar slå just PGA. remmen. Säkerhetsvagn tror jag å andra sidan kunde vara en variant. Det skulle ju dessutom lyfta bort gisslet med de skramlande “jänkarvagnarna” som tyvärr blivit allt vanligare i svenska travlopp. Tänk om alla hästar tävlade i exakt samma modell av vagn! Säkert och rättvist, men så blir det nog inte. Avslutningsvis, skönt att det gick bra för både häst och kusk förra helgen ändå…



Här ute på Mälaröarna har vi Svartsjöanstalten och Färingsöanstalten. De ligger bredvis varandra där “Färingsö” är för kvinnor medan “Svartsjö” är för män (och andra individer från samhällets absoluta bottenskrap) Jag har själv nyttjat Svartsjöanstaltens faciliteter som intagen efter min kriminella bana inom det värnpliktsunvikande området. I veckan kunde jag läsa om en invandrare bytt plats och tagit straffet för en annan invandrare som dömts. Bara i Sverige gott folk, bara i Sverige.

Lite politik. Vi väntar nu med spänning på att få en ny och handlingskraftig regering. I efterdyningarna från valet ser och hör vi samtidigt de sista desperata försöken från PK-idioterna att smutskasta demokratin i allmänhet och SD samt dess väljare i synnerhet. Det är riktigt smutsigt men samtidigt uppfriskande att se hur de så sakteliga pyser ihop likt läckande latrintunnor. LO-”kvinnan” skall nu “tala med SD” vilket Farbror Klein och många andra förfasas över. Men på riktigt, vad är det för folk? Vad är det för “kvinnor” som Såssarna har under sina vingar?!


När kvinnokampen blev "något annat".

Med dessa små funderingar ber jag att få avsluta för den här veckan. IDOL är i full gång och jag har ju redan tidigare berättat vilka som kommer mötas i finalen. Ikväll kan du lira med hängslen och livrem och samtidigt göra ett gott netto. Ut ur kvällens program åker med garanti CARMEN TOUBIDA eller ALBIN TINGVALL. Lira båda om du vill vara hundra, annars lastar du in på Carmen. Till helgens V75a från Åbytravet har det ramlat in en karamell. I femte avdelningen är det kalasklart på Velten Swarovski, 16 gånger smöret. Så mumsigt. Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att Stefan Löfven ofta blandat ihop kantarell och klarinett.

Så får det bli. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig