Fredagsbrev, arkiv

21 oktober 2022

Ich bin ein Berliner.




Den här helgen
är undertecknad i Berlin med en trevlig resegrupp där det vankas stortrav med Breeders Crown. Här skall det vinnas pengar. Kommer jobba in Verbeeck, Jorma och Sjunnesson. Sedan blir det hård bortjobbning på Gul kusk.

Hemma har vi nu en ny regering. Mycket bra för Sverige och en förutsättning för att landet över huvud taget skall kunna återställas efter alla dessa år som den ängsliga vänstern svinat ner. "De goda" har plötsligt tystnat, det är bara de mest rabiata som fortsätter att kraxa, och Gardell förstås. Fast han är å andra sidan inte riktigt frisk och kan således nonchaleras helt. Ute i landet kliver SD in på flera håll och på de flesta ställen fungerar det fint. Men hemma hos Åkesson i Sölvesborg har de moderata kommunpolitikerna visat sitt fula tryne. De har de senaste åren samarbetat med SD där Louise Erixon styrt med den äran. Efter senaste valet så ökade SD ytterligare samtidigt som Moderaterna backade rejält. Trots detta så kräver de att få behålla exakt lika många välbetalda platser i kommunen som under förra mandatperioden. När Louise så förklarar att detta inte kan anses överensstämma med valresultatet så reser sig Moderaterna upp och lämnar mötet. Klapprande seglarskor och fladdrande knytblusar på rad med krokodiltårarna rinnande längs kinderna. Sicket folk. Nu knuffar de ut SD som är överlägset största parti och sätter sig med Centerpartiet och andra eljest politiker och försöker bilda ett nytt styre, endast för att behålla sina platser. Hua säger jag.

Näe, nu hinner jag inte mer, Berlin kallar på uppmärksamhet. Hade tänkt tipsa om att lira på att Ruby skulle åka ur IDOL och det gjorde hon ju. Men juryn gav henne "livbojen" så hon blev kvar ändå. Det får bli Emoji i sista avdelningen nere på Jägersro istället. 8 gånger är ett fint odds. Må gott så hörs vi igen nästa fredag och då skall vi gå igenom lite regler kring travloppen.

Visste du förresten att Stefan Löfven alltid älskat Stefan & Krister.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig