Fredagsbrev, arkiv

26 augusti 2022

Hantverkare blir ofta missförstådda...


Det måste vara trist för en tränare som Jerry Riordan. Gång på gång anklagas han för att dopa och manipulera sina hästar samtidigt som han själv hävdar att det aldrig stämmer. Snacka om att jobba i motvind. Bagdad Bob har alltså en brorsa!

Vi närmar oss valet med stora kliv och det blir smutsigare och smutsigare. Nu ökar SD mer och mer vilket samtidigt mobiliserar etablissemanget och vänstermedia till oanade höjder. Stollen som mördade kvinnan under Almedalsveckan i somras har “sagt” att han även tänkt mörda Annie Lööf m. fl. Landets utrikesminister lägger då skulden till detta på SD och dess medlemmar. Att ifrågasätta och kritisera Annie Lööf får man alltså inte göra, då kan man få skulden för ett mordhot utdelat av en psykiskt störd person. Vilket vedervärdigt beteende av denna gravt alkoholiserade utrikesminister. Tänk så mycket hot och våld som Sverigedemokrater fått utstå efter “de godas” drev, lögner och hat genom åren. Snacka om att sitta och kasta lådvinskartonger i glashus.

Sedan har vi media. SVT kör sina partiledarutfrågningar och när punkten “partiets historia” kom på tal under Åkessons besök så vevades den gamla repiga skivan runt, runt, som man alltid gör. Åkesson fick, precis som alltid, pedagogiskt förklara för utfrågarna att sambandet mellan SDs politik och de 135 gapande skinheads som brölade runt i Gamla stan för snart 40 år sedan var, är och förblir flortunt. I sammanhanget kan ju nämnas att Magdalena Andersson och Annie Lööf inte fick en enda fråga kring sitt nazistiska förflutna. Inte en  enda undran kring Såssarnas Rasbiologiska institut. Inget nytt under solen således. Men det spelar ingen roll, SD kommer nu göra sitt överlägset bästa val hittills och det blir en njutning att höra hur lillepluttarna runt SD kommer låta när de med skrapande fötter och försynt min tittar upp på Jimmie och frågar om de får vara med och leka…

Det snackas mycket om en finsk fabrikstränare som kvalat in flera hästar till kommande Derby. Jag lyfter hellre på hatten för Åke Lindblom och hans lilla team som lyckades kvala in Power Doc! Och till skillnad från den finska tränaren så kommer Åke att ha sin häst i bästa skick och form till finalen.

Dags att avsluta för den här veckan. Liren fortsätter att sitta som foliehatten på en körkortslös miljömupp med knasiga kläder och knepig tandstatus. Även till kommande helg där V75 avgörs på Bergsåker så har jag fått in en smarrig karamell. I sista avdelningen kommer Redéns blötnosade pålle att bli megalampa, detta efter segern i föregående blufflopp. Jag hoppas att Kim Eriksson bjuder upp och då kommer upploppet bli en spännande tid för oss som lastat in på, Stoletheshow! 12 gånger mumman kittlar skönt. Du som följt liren sista tiden har ju en ganska stinn plånka nu. jag kan därför rekommendera att du hänger med oss till Berlin 21-24 oktober där det blir Breeders Crown, skummande pilsner och hög trivselfaktor. Ett ett rum kvar, först till kvarn. Ha nu en härlig helg så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att Stefan Löfven inte vet skillnaden på en klädnypa och en renklämma.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig