Fredagsbrev, arkiv

08 juli 2022

Grattis Daniel...

 


Idag bär det av till Åland Summerboost så det blir ett kortare Fredagsbrev.
Först av allt så måste jag buga och bocka brutalt inför det vi fick se i Sprintermästarens final på torsdagskvällen. Francesco levererade en prestation som ser helt overklig ut. Tappar mer än en längd i sista sväng men kliver sedan tillbaka i överljudsfart och vinner lätt. Ruggigt bra jobb av Daniel Redén här. Tvåan i mål var, även han, otroligt tapper. Mycket fin deg till ägarna men visst, det är ju inte svårt att skita när arslet är fullt, men det e sen gammalt…



Blyhandskarna står som spön i backen nu och denna vecka har vi tre nya att dela ut. Vi börjar med en tjock och tung Blyhandske till Peter Untersteiner som kör ut med fel häst till ett lopp. Å ena sidan kan man kanske förlåta och tänka, det kan hända vem som helst. Å andra sidan visar detta samtidigt vilken dålig koll tränarna måste ha på sina hästar när de har över tvåhundra av dem i sina fabriker. Något för de betalande hästägarna att funder lite över.
 
Handske nummer två hamnar hos min gode vän Erik Adielsson som sällan gör bort sig i loppen, men på torsdagskvällen var det röd näsa och stora skor på. Även om tanken var att styra utanför bangränsen med svimmande Mellby Jinx in på upploppet så var väl återinträdet rakt ut i banan i det knasigaste laget. Handske till dig Erik.
 
Johan Untersteiner verkar ha en liten dold fetisch för gummihandskar och dylikt för agerande när han knockade pållen bakom med hjälmen vilket resulterade i galopp så kan man inte se det på annat sätt. Nog för att Untersteiner j:r är en ängslig krabat men det var ju knappast så att hästen bakom klättrade i vagnen. Fler handskar till dig Johan…


Johan Untersteiner plockar bort en moståndare...
 
Det här fick bli veckans lilla titt på verkligheten. Ha nu en underbar helg så skall jag göra vad jag kan till alla de som hade den goda smaken att hänga med på Åland Summerboost en härlig sådan. Avslutar med en klaring till V75an från Halmstad. Sista avdelningen, Gareth Boko! Vi får nio gånger golonkan.
 
Visste du förresten att Stefan Löfven alltid trott att Tractorpulling var något erotiskt.
 
Så får det bli…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig