Hejsan! Idag märkte jag att jag hade lite vaniljkräm kvar från ett annat bakverk vilket är synd att slänga. Så jag tittade i skafferiet och slängde ihop några muffins som jag fyllde med vaniljkräm, superpraktiskt! 
 
Du behöver:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2-3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
 
Frosting:
200 g färskost
3/4 dl florsocker
Saften från 1 lime+skal till topping
50 g mjukt smör
 
Vaniljkräm:
2,5 dl mjölk
2 krm äkta vaniljsocker
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 mjukt smör
 
 
Gör såhär-muffins:
1. Sätt ugnen på 200 grader och sätt formar på en plåt. 
2. Smält smöret. Häll i mjölk och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och smörblandningen. Blanda detta med en slickepott eller sked och inte med elvisp!
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver separat och rör försiktigt ner i smeten och rör om till en smet.
5. Klicka ut i formarna. Fyll till ca 3/4 av formen så får du fluffigt härliga muffins. 
6. Grädda mitt i ugn i ca 12-15 minuter. Låt svalna innan du lägger i vaniljkräm och frosting. 
 
Vaniljkräm:
1. Koka upp mjölk och äkta vaniljsocker. 
2. Vispa ägg, socker och maizena med elvisp och häll sedan ner i kastrullen med mjölkblandningen.
3. Koka krämen på låg värme tills den tjocknar. Ta då bort den från värmen, lägg i smör och låt det smälta in i krämen. När det svalnat, lägg krämen i en spritspåse och fyll dina muffins genom att trycka ner spritsen en bit i muffinsen. 
 
Frosting:
1. Vispa färskost, florsocker, limesaft och rumsvarmt smör med elvisp till en smet. 
2. Fyll en spritspåse, spritsa dina muffins och dekorera sedan med rivet limeskal. 
 
 
Kramar, @cakesbymandyy
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress