Du behöver:
1 msk malen kardemumma
3 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
150 g smör
1 ägg
10-12 dl vetemjöl
Vaniljkräm:
2,5 dl mjölk
1,5 krm äkta vaniljpulver
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 g mjukt smör
Gör såhär - bullar:
1. Värm upp mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke eller bakmaskin. Häll över mjölken över jästen och rör ut.
2. Tillsätt socker, salt, rumsvarmt smör i bitar, mjöl och ägg. Tillsätt mjöl pö om pö och arbeta samman till en smidig deg.
3. Låt jäsa under duk i 40 minuter till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 16 delar. Rulla varje deg till en bulle och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
Gör under tiden vaniljkrämen...
1. Koka upp mjölk och äkta vaniljpulver.
2. Vispa ägg, socker och maizena med elvisp, häll sedan i mjölkblandningen och blanda runt.
3. Koka upp på svag värme tills krämen börjar tjockna. Lägg då i smöret och låt smälta ner i såsen. Vispa tills krämen är utan klumpar från smöret och låt sedan svalna.
5. Gör ett litet hål i varje bulle, lägg i lite vaniljkräm och pensla till sist med ägg eller vatten.
6. Grädda i ugn i 8-10 minuter i 225 grader. Smält smör i mikron eller på sprisen under tiden och låt svalna.
7. Låt bullarna svalna något, pensla sedan med lite smält smör och rulla i strösocker. Sedan är det bara att njuta!
Kramar, @cakesbymandyy