Hejsan! Jag älskar att baka saker i portionsform. Ibland ska man inte bjuda så många och det är då perfekt att kunna frysa in och ta fram så många man behöver för stunden. Igår bakade jag dessa supergoda frozen cheesecake i muffinsform med marängtäcke, helt no-bake. 
 
Ingredienser-botten:
17 st digistivekex
75 g smör
 
Fyllning:
200 g färskost
3 äggulor (spara äggvitorna till marängen)
2 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
 
Maräng:
3 äggvitor
1 dl strösocker
+garnering med riven vit choklad
 
 
Gör såhär:
1. Smält smöret och mixa kexen till smulor. Blanda i en bunke och fördela i 12 st muffinsformar, gärna på en muffinsplåt. Platta till med en sked så du får en fast botten.
2. Vispa äggulor, färskost, socker och vaniljsocker. Vispa vispgrädde separat och rör ner i smeten med en slickepott. Fördela jämt i formarna. 
3. Ställ i frysen minst 6 timmar men gärna över natten. 
 
Maräng:
1. Vispa äggvitor och häll ner sockret pö om pö i smeten, vispa till ett fast skum tills det börjar bildas toppar i smeten. 
2. Lägg i spritspåse och spritsa på cheesecake+riv lite vit choklad över. 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress