Hej alla fina! Ibland har man en ugn men ingen spis vilket man då behöver ett recept för. Jag har bakat bullar i flera år och testat mig fram men nu skapat mitt bästa recept som jag vill dela med er! Glöm inte att följa mig på instagram för fler goda och härliga recept och inspiration. @cakesbymandyy
 
Du behöver-bullar:
150 g margarin, rumsvarmt
5 dl mjölk, kall
1/2 tsk salt
3 tsk kardemumma
ca 13-15 dl vetemjöl
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
 
Fyllning:
150 g margarin, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
3 msk kanel
 
 
Gör såhär:
1. Börja med fyllningen: Vispa rumsvarmt smör, socker och kanel med elvisp till en smet. Klä två plåtar med bakplåtspapper och ställ allt åt sidan. 
2. Smula ner jäst i en bunke och häll på kall mjölk och rör ut. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma, rumsvarmt smör i bitar och vetemjöl. Knåda till en deg för hand eller i din assistent. Tillsätt mer mjöl om så behövs och knåda i maskin i minst 10 minuter. Jag brukar sedan knåda det sista för hand för att känna på degen och hur mycket mjöl som behövs. 
3. Se till att allt smör är helt utrört i degen innan du tar upp den på mjölat bakbord och delar degen i två delar. 
4. Ta ena delen och kavla ut, stryk på halva mängden av fyllningen på degen och vik på mitten. Skär ca 1-1,5 cm tjocka strimlor av degen och skär sedan ännu en lång skåra i varje strimla, dock inte hela vägen upp. Tvinna delarna och rulla ihop till en bulle med skarven undertill. Lägg på plåt och gör samma sak med övriga strimlor och den andra deghalvan. 
5. Låt bullarna jäsa i minst 2 h under bakduk. 
6. Sätt ugnen på 250 grader, pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på strösocker. 
7. Grädda bullarna i 8 minuter i ugnen och sedan är det bara att njuta! 
 
KRAMAR
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress