Hejsan! Jag fick en beställning att baka denna ljuvligt krämiga cheesecake till min pojkväns brors barn som fyller år. Det är en cheesecake med två fyllningar, hallon och blåbär och blir en ljuvlig smak av dem båda i varje tugga!
 
Ingredienser-botten:
150 g smör
300 g digistivekex
 
Ingredienser-fyllning:
10 st gelantinblad
2 1/2 dl vispgrädde
600 g färskost
2 tsk vaniljsocker
170 g florsocker
100 g blåbär
100 g hallon
+dekorera med blåbär 
 
 
Gör såhär:
1. Smält smöret och krossa kexen, blanda ihop. Spänn ett bakplåtspapper i botten av en form och lägg i kexblandningen. Tryck ut så att det blir jämt i botten och ställ sedan åt sidan. 
2. Koka upp blåbär och hallon i varsin kastrull. Sila av vätskan och spara puren (det som är kvar i silen) och spara i två olika skålar till smaksättning.
3. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 minuter. 
4. Koka upp 1,5 dl grädde på låg värme och smält ner gelantingladen ett åt gången i grädden, rör om emellan. Ställ åt sidan och låt svalna. 
5. Vispa upp resten av grädden och tillsätt färskosten, vaniljsocker och florsocker. Tillsätt sedan galantingrädden och rör om försiktigt till en smet. Fördela smeten i två olika skålar och rör sedan ner de olika bärpuréerna i de olika skålarna och blanda. 
6. Rör ner en av bärfyllningarna i formen med digistivekex, stryk ut ett jämt lager och ställ i kyl i 2 h. Ställ även in den andra skålen med fyllningen men rör om då och då så att den inte stelnar. 
7. Efter 2 h, lägg på även den andra fyllningen och stryk ut ett jämt lager. Ställ i kyl i minst 4 h och dekorera sedan med blåbär och grädde. 
Kramar, @cakesbymandyy

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress