Hejhej! När du är sugen på paj men inte vill baka så att du bjuder en hel skolklass, gör i muffinsform och minska receptet! Idag kommer mina föräldrar och hälsar på och istället gör att baka en hel paj som inte kommer att bli uppäten, gjorde jag portionsformar. 
 
Botten:
150 g smör
200 g digistivekex
 
Fyllning:
4 äggulor
300 g sötad kondenserad mjölk (inte en hel burk alltså)
rivet limeskal+saft från två limefrukter
+vispgrädde och limeskal till topping
 
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg formar på en plåt eller i en muffinsform (vilket jag rekommenderar om du har en).
2. Smält smöret och krossa kexen, blanda ihop till en massa i en bunke.
3. Lägg ett lager botten i varje form och platta till. Grädda i ugn i 10 minuter och låt sedan svalna något. 
4. Gör fyllningen genom att röra äggulorna i en bunke. Tillsätt limesaft, rivet limeskal(spara lite till topping) och kondenserad sötad mjölk. 
5. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader. Fördela smeten i formarna och grädda i ugn i 10-12 minuter. 
6. Ställ i kyl under tiden som du vispar grädde och fyll en spritspåse. Spritsa alla pajer och toppa med rivet limeskal. 
 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress