Hej allihopa! Här kommer ännu ett tips på en riktig sommardröm som jag kallar jordgubbskladdkaka. En härlig kladdkakegrund med vit choklad och i smeten hittar man även ett gäng jordgubbar. Hela kakan är toppad med jordgubbsgrädde och färska bär. Kan det bli för mycket av jordgubbar i en kaka? Inte om du frågar mig! :)
Ingredienser-kladdkaka:
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
200 g färska jordgubbar
Jordgubbsgrädde:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar, frysta eller färska
2 msk vaniljsocker
+bär att dekorera med
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Spänn ett bakplåtspapper i botten av en springform.
2. Smält smöret i en kastrull och smält ner den vita chokladen som du hackar ner.
3. Vispa ägg och socker pösigt och blanda de torra ingredienserna för sig. Blanda först ner smörblandningen i äggsmeten, rör om med slickepott och gör sedan samma med de torra.
4. Dela på jordgubbarna i mindre bitar. Häll smeten i smeten i formen och toppa med jordgubbarna.
5. Grädda i ugn i 25-30 minuter. Eftersom det är mycket vätska kan det hända att du antingen behöver höja temperaturen eller ha i kakan längre i ugnen.
6. Ta ut och låt svalna i kyl.
Gör jordgubbsgrädden genom att:
1. Vispa vispgrädde och kör jordgubbarna i en mixer eller mixa med stavmixer.
2. Blanda i jordgubbssmeten i grädden, vispa med elvisp och ha sedan i vaniljsocker och vispa lite till.
3. När kakan är kall är det bara att dekorera med grädden och bär.
Kramar, @cakesbymandyy