Ingredienser (botten):

10 digestivekex

75 g smör

 

Ingredienser (fyllning):

600 g färskost

1,5 dl vispgrädde

2 dl florsocker

2 tsk äkta vaniljsocker

 

Ingredienser (hallongelé):

350 g frysta hallon

1 dl vatten

1 dl strösocker

2 gelantinblad

bär att dekorera med

 Gör såhär:
  1. Spänn ett bakplåtspapper i botten av en mindre springform. 
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand. 
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en sked.
  4. Sätt ugnen på 175 grader och grädda botten i 10 minuter. Låt sedan svalna i kyl. 
  5. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
  6. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Häll fyllningen över cheesecakebotten och bre ut i ett jämnt lager.
  7. Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra hallongelén.
  8. Lägg gelantinblad i kallt vatten i 10 minuter. Koka upp hallon med vatten i en kastrull till ett mos. 
  9. Sila moset genom en finmaskig sil så att du får en slät hallonpuré. Koka upp purén tillsammans med strösocker och gelantinblad, låt smälta ner ett i taget, i 3-4 minuter.
  10. Häll hallonsmeten över cheesecaken i en försiktig stråle och låt stå i kylskåpet tills toppingen stelnat, ca 1h.
  11. Garnera med jordgubbar.
 
 
Kramar, @cakesbymandyy

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress