Ingredienser (botten):
10 digestivekex
75 g smör
Ingredienser (fyllning):
600 g färskost
1,5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk äkta vaniljsocker
Ingredienser (hallongelé):
350 g frysta hallon
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 gelantinblad
bär att dekorera med
Gör såhär:
- Spänn ett bakplåtspapper i botten av en mindre springform.
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand.
- Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en sked.
- Sätt ugnen på 175 grader och grädda botten i 10 minuter. Låt sedan svalna i kyl.
- Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Häll fyllningen över cheesecakebotten och bre ut i ett jämnt lager.
- Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra hallongelén.
- Lägg gelantinblad i kallt vatten i 10 minuter. Koka upp hallon med vatten i en kastrull till ett mos.
- Sila moset genom en finmaskig sil så att du får en slät hallonpuré. Koka upp purén tillsammans med strösocker och gelantinblad, låt smälta ner ett i taget, i 3-4 minuter.
- Häll hallonsmeten över cheesecaken i en försiktig stråle och låt stå i kylskåpet tills toppingen stelnat, ca 1h.
- Garnera med jordgubbar.
Kramar, @cakesbymandyy