Separera eller inte ?

Man blir sambo & separarerar, man gifter sig och skiljer sig och så rätt som det är stannar man i en relation även om man kanske inte alltid tänkt sig ett liv  så som det blivit.
 
Kanske är det så att man med åren accepterar att allt inte är perfekt, att man har mer överseende, att grälen liksom ebbar ut och man  väljer sina krig mer noga och nappar inte på småsaker som skaver. 
  Eller så blir man bara bekväm, vilket inte alls behöver vara fel.
 
 
 
Jag har vänner som varit gifta en evighet och det beror inte på att de är så förbaskat lyckliga tillsammans utan det beror oftast på att de anpassat sig och synkat genom åren.. att de hittat ett liv som passar dem båda hyfsat bra.
 
Kristina älskar att dansa och Kenth hade hellre dött än tagit ett enda dansant steg.  Sen många år tillbaka far Kristina ut med vänner och dansar då och då medan Kenth bjuder hem lite kompisar på spelkvällar.
 
 
 
Laila och Samir grälade om semestrar.  Laila ville till storstad, event och kultur och Samir till badorter och all inclusive. Detta tog nästan död på relationen.... tills de kom på lösningen.
Laila reser med sina systrar eller vänner och Samir åker med kompisar och var och en får den semester de vill ha.
 
Summan av kardemumman är att man ska inte försöka tjata sig till det man vill ha av sin partner. Det är lönslöst.
 
Försök inte att förändra varann för det är mission impossible.
 
Acceptera olikheterna och  hitta  konkreta innovativa lösningar istället  eller avsluta relationen.
 
Kram & kärlek 💖
1 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan det var att jag och C kvinna har tvillingsjäl? Eller något annat?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Undra på är varför jag pratar så ofta och mycket i min tankar. Var det telepati till C kvinna? Som en annan svar på min. Så var hon hela tiden?

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har väl höra många gånger om jag är smartare och har fina erfarenheter. Även jag har bra besvara på frågor och många fördelar. Som om jag är äldre än min åldern. Så har det gör med C kvinna så hela tiden?

Ha det bra

Svar: Du ska inte göra någon annan människa alltför viktig för digHa fokus på dig själv i första hand
Du har en gammal själ och därmed kan du kännas äldre än din ålder, kram :)
Esmaralda

4 Helena Ir :

skriven

Kanske har jag kommit till den åldern vad det gäller förhållande, för jag vill inte ha en man som är med mig 24/7..då kvävs jag!

Kvävs, usch vad ångesten gav mig hjärtklappning igår när jag skulle sova! Tror inte jag orkar så mycket mer nu. Familjära problem får de sköta själva. Det är fullt hos mig nu! Och då vet jag har en som är så skör och behöver mig hela tiden! Jag måste få backa några dagar nu!

Sista hos tandläkaren, tror jag!

Kram

Svar: Man ska måna om sin egen tid !Ja, du ska backa när du känner som du gör, det är viktigt
Kram :)
Esmaralda

5 <3:

skriven

Tack för ditt inlägg idag kära Es.
Är det ett smart drag att låta bli att svara A ? Han är inte van med detta från min sida. Tänker att jag svarar upp ngt idag om han skickar något igen. Har han iallafall insikten nu att jag blev less efter i torsdags?
Och markerar. Det är ju till och från hopplöst med denna man att få honom att förstå.
Kram

Svar: Ja, ni är inte riktigt på samma nivå och det märks ibland mer tydligt.Kanske bättre att vara verbalt öppen mot honom, kram :)
Esmaralda

6 Cecilia:

skriven

Godmorgon! Man får acceptera varandras olikheter och komma på lösningar som dessa par har gjort för att det ska funka.

Min katt kissar fortfarande utanför låda. Hon hade först urinvägsinfektion som du förutspådde Ez, det blev bättre en period men fortsatte sedan. Då fick hon gå på lugnande i 6 veckor och det har fortfarande inte hjälpt. Det kommer bli en till vända till veterinären, men kan du se vad som är fel? Mår hon dåligt? Trivs hon inte? Kramar

Svar: Det kan vara en ovana efter infektionen.... skura lådan, ha i en annan sorts sand och ställ den lite annorlunda, det kan hjälpa. Kanske finns det andra i bloggfamiljen med erfarenhet som kan ge tips ! Kram :)
Esmaralda

7 EE:

skriven

Mycket intressant bra läsning i dagens blogg :) Men hur gör man när man vill kunna ha det så här. Att man kan åka på egna saker och resor, men att den som man lever med blir avundsjuk eller tror man ska va otrogen hela tiden

Dock känner man väl andra genom sig själv. Och har man varit otrogen är det väl oro att ens partner ska göra samma mot en.

Fast det kanske blir på en annan nivå.


Hur som har jagen fråga. Jag känner mig ständigt ifrågasatt på jobbet som om jag inte har kompetens till de små sakerna som att ta fram en låda rätt. Trött på det. Blir ledsen och arg. Min kollega blir aldrig ifrågasatt på detta sättet. Men klart. Det är ju en man och dom är ju tydligen bättre på allt…. Suck… Hjälper knappast att ta upp det heller.

Lever lite under mantrat att det är ingen idé att gnälla eller klaga för ingen bryr sig ändå…





Svar: Är motparten ovillig så är detta en strid man måste ta och inte ge sig.. man får räkna med att det blir motstånd till en början.....Jag tycker du ska ta upp på jobb hur du känner och det finns en chans att det kan bli bättre, kram :)
Esmaralda

8 Lupin:

skriven

God morgon ☀️
Tror oxå det är viktigt att ha sina egna intressen och att hitta en kompromiss där båda parter blir nöjda, som du nämner, åka på semester på olika sätt med vänner i stället för varandra där enbart den ena partnern hade trivts.

Kvällen kändes bra igår..
Känner han av att jag har intresse och vill?
Vad stoppar honom?
Vad skulle responsen bli om jag föreslår en middag, för han lär väl inte ta intiativ?
Kram och fin dag? 🌷

Svar: Jag tror inte han tar initiativ och om du gör det så är det runt 50 % att han ger respons, kram :)
Esmaralda

9 GD:

skriven

Många gånger går det att kompromissa, andra gånger går det inte.

Es, ser du hur det kommer att gå för mig på mitt första ultraljud i december? Är nervös…


Kram :)

Svar: Det kommer säkert gå bra, kram :)
Esmaralda

10 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Vilket lutar mest det åt.
Ska jag söka arbete eller försöker fortsätt med nya studier efter min utbildning?

Kjam

Svar: Ha ett tydligt fokus på vad du vill med din utbildning och om det leder till direkt befattning/arbete... då kan du mycket väl fortsätta... men annars är det positivt att arbeta emellan, kram :)
Esmaralda

11 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Bra inlägg! Själva har vi hittat en lösning som i alla fall funkar för tillfället, inte optimal, men gör saker och ting mer "hanterbart"

Vi har möblerat om hela huset och var och en bor på sitt våningsplan. Hjälper varandra med praktiska ting, äter ofta middag tillsammans etc . Blir inte så mkt konfrontationer och vi bägge mår bättre. Bägge är införstådda att vi kan träffa ny partner , vilket jag vill av hela mitt hjärta och det är helt ok. Vi är som bror och syster mer är det inte.

När jag träffar ny partner står väl skrivet i stjärnorna, undrar varför det tar sådan tid, antagligen inget man kan skynda på, mer än att röra sig ute och göra det man "gillar".

En fråga, min massös menar hon känner flera som är ensamma liksom jag, undrar hur det skulle bli och få en träff där? Researrangören har singleträffar, men de befinner sig långt borta. Fick en känsla av att reseledaren uppskattade mig, i min ålder, skärpt och med utstrålning. Vet inte om det blir ngn mer kontakt där, bara som vän? Tja mkt som rör sig i mitt huvud....

Hursomhelst, idag skall jag till Nystedt på Lolland och det skall bli underbart strosa i hamnen, äta fisk och höra Danska igen, ett av mina favoritspråk.
Skall fotografera mkt , termosen är fylld med kaffe och goda frallor har vi med. Sol och lite vind, inte kan man klaga idag!

Kram på Er och ha en härlig Onsdag!


Svar: Positivt när man kan hitta sin egen lösning !Härligt med Nystedt.. vilken mysig dag du ska ha.
Reseledaren uppskattar dig men några djupare känslor kan inte förnimma dock
kram :)
Esmaralda

12 Ghostwriter :

skriven

Jag vill gärna jobba igen utöver studierna. Älskar att jobba men har tampats med tiden hela mitt liv. De har gått bättre på senaste året men behöver få bukt på det helt och förhoppningsvis kan jag det? Utan att sjukdomen (o därmed sömn o humör) påverkar.

Jag mår väldigt dåligt av stress på just morgonen. Tror det kan handla om tidigare trauman 🤷‍♀️ medan jag trivs i lite mer stress o fart senare. På eget bevåg liksom.

Går alltid upp 5-6 när jag jobbar för att hinna med buss. Ändå får jag aldrig tiden att bara andas i lugn o ro, utan känner stress. Sedan iväg till jobbet där man SKA jobba direkt man kommer. Det går sällan komma 1h innan jobb eftersom jag redan vaknar så tidigt. 30 min vila på plats räcker inte för mig som stressat hela morgonen. Så man ska liksom fortsätta den där stressen från att man slår upp ögonen tills man går hem. Det får mig bli deprimerad, orolig och därmed sömnbrist o i sin tur att jag kommer försent. De är inte alltid pga mig då tex i Skåne kom alla bussar sent varenda varenda dag. Till och med den tidigare bussen är sen. Men jag vet också med mig de problem jag har med tiden.


Finns det något som skulle kunna hjälpa mig förutom att börja ett senare pass på dagen? Eller är de just det som vore bäst?

Jag tänker söka jobb men har inte råd att vara kräsen, och börjar jag jobba nu igen och de blir massa problem så kommer jag bara gå in i väggen helt! Vill verkligen bara landa och trivas och sköta mitt





Tack, önskar dig en fin dag och att du får vara med om något extra roligt!



Kram

Svar: Gör upp ett eget schema... det brukar hjälpa.Schemalägg exakt vilken tid du ska stiga upp, ge varje aktivitet en bestämd mängd tid så du hinner med allt utan att stressa .
Sedan kan du behöva hämta energi ur en stunds meditation då och då.
Ja, idag blir det lite extra roligt för jag ska till frissan :)
Kram :)
Esmaralda

13 F:

skriven

Godmorgon ja så är det , det bästa är att kompromissa då kommer man långt . Inte alltid så lätt dock . Ser du om vi kommer iväg på våran semester? Kram

Svar: God chans att ni kommer iväg, kram :)
Esmaralda

14 Mts:

skriven

Hej!
Kommer hon skicka någo mess inom kort?
Kram!

Svar: Tveksamt, kram :)
Esmaralda

15 Jossan :

skriven

Godmorgon
Idag vad jag uppe runt halv 6 och tog mig till gymmet 💪🏼Riktigt skönt att ha tränat innan jobbet. Kul att jag tog fel byxor så jag behövde åka hem och byta…

Stämningen på jobbet är kaos men jag bryr mig inte. Man får ta konsekvenserna blir om man beter sig illa…

Idag ska jag på visning och jag har hört runt i området och de jag känner som bor där är så nöjda och ser var den bästa flytten de gjort.. men vi får se… hoppas på att det är något för mig…

Kram

Svar: Lätt att ta fel på kläderna vid den okristliga tiden på dygnet :)Lycka till på visningen.... känn noga in.... kram :)
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Separera, om det inte finns något mera att bygga på. Kärleken blir väl ofta till vänskap också o om bägge är okej ed det, varför separera, don efter person :). O nej, att förändra nån o tjata sig till nåt av en annan är ju lönlöst...

Som singel behöver man ju inte förhandla så mycket ;). O nu som singel, mer eller mindre i tio år, kan jag visst börja förhandla om något med någon ;D. Men ingen syns till, som tur behöver jag inte gråta mig till sömns över detta för det mesta har jag ju ändå hunnit med, de stora sakerna s a s...

Men ja, vad har livet ännu att erbjuda mig Es? Inom den närmaste framtiden? Blir det nytt jobb snsrt? En karl? Eller fotar jag på i upptrampade spår år ut o år in?

Kaffedags...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Det kommer förändring i ditt liv.. du kommer göra lite nytt, se nya platser och en ny kärlek lär det också bli även om det verkar dröja. Försök att ta ett steg utanför din komfortzon, det kan hjälpa, kram :)
Esmaralda

17 Camilla:

skriven

Intressant och viktigt ämne. Under många år i äktenskapet fann jag mig i vad min man ville. Han ville ut och fiska så vi fiskade. Han ville bara resa inom norden så vi reste inom norden och han vägrade äta någon "utländsk" mat utan det skulle vara svensk husmanskost som han var uppväxt med.

Jag hatade att fiska, jag ville se världen och jag tyckte om kryddstark mat och en dag rann bägaren över, vilket var tur.

Nu gör jag precis som du skriver Ez, jag fiskar inte mer och jag reser med vänner till exotiska platser och äter kryddstark mat då och då.

Maken protesterade i början men sedan vande han sig och vår relation blev bättre. Jag råder alla att lyssna till sig själv. Kram.

Svar: Ja, det gäller att inte ge sig när det blir motstånd... ingen ska behöva leva sitt liv genom att finna sig i vad någon annan vill... då blir man bara väldigt olycklig.Kram :)
Esmaralda

18 Bella:

skriven

Om man skulle vilja ha en seans, vad är din mail/hur lång tid tar det tills man får? 😊

Kram

Svar: [email protected] du mailar mig så mailar jag info tillbaka om hur det fungera
Max 2 veckor innan din spådom kommer och ofta går det fortare
Kram :)
Esmaralda

19 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kommer dotterns skridskouppvisning att gå bra i november? Hon tränar så hårt och gör jättefina framsteg…

Kram

Svar: Hon är jätteduktig och ska inse att man tävlar bara med sig själv.... det kommer gå fint på uppvisningen, kram :)
Esmaralda

20 New jersey :

skriven

godmorgon Es

jag är lycklig i min relation med min man (R) men igentligen för några år sen vart det någon annan man jag skulle varit tillsammans med (S) men så blev det inte i själva verket. vart det ödet att jag och (R) var menade åt varann?

kram

Svar: Så var det nog, kram :)
Esmaralda

21 Naturvan:

skriven

Hej!

Tack för svar. Nej djupa känslor inte från mig heller .

Kram

22 Lupin:

skriven

Hur kan det ändra sig så snabbt från att attraktion finns och chans till intim kontakt kan inledas till möjlig 50% intresse?
Ör det någon eller något, som gör att han tvekar… för det känns som han skulle vilja iaf något intimt?
Kram :) 🌷

23 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Utanför min komfortzon, ja det skulle kanske vara att börja sticka ;) o att börja gymma o gå på gympa. Min zon är ju min stol framför tv:n, min tron ;D.

Lycka till hos frissan idag! Du ska vara fin inför resan förstår jag ;).

Funderar på vad jag ska ge mig själv då jag fyller år på söndag o kan räkna en till dumperring ;D. Fotvård, ansiktsvård, kroppsvård? Nåt ska jag väl unna mig, kanske ;)
Kram Skorpan

24 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Amen ! Så är det ,om bägge jämkar och försöker ge och ta.

Ett par som är härliga att se är Lena Olin och Lasse Hallström som är aktuella med ny film om konstnären Hilma . De har vad jag kallar äktenskapstycke . De har fått hjälp av andevärlden med sin film och jag tycker de är underbara som går ut med det .Tv4 försökte göra narr av det men trygga som dom är vaklade dom inte i sin övertygelse. Hilma har hjälpt dom med filmen punkt !

Ha en fantastisk Onsdag ! Jag ska hälsa på valpar !
( bara titta ;-)

Kram Anki med flock

Svar: Jag håller med, Lena och Lasse är värda all beundran.Men guuuuuuuuuud så roligt med valpar, hoppas du tog vara på tillfället och gosade riktigt mycket
kram :)
Esmaralda

25 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om N kommer få veta av L ifall hon och jag har pratat med varandra och kommer jag få N på mig isf? Kram Zoey 💕

26 <3:

skriven

Hej kära Es, kommer tjejerna S och E passa på middag och utgång på lördag? E är nog mest sugen. Vore nästan skönt denna gång och ses sen när jag kommer hem igen. Tycker verkligen om dem 💖💖
Kram

27 Maja:

skriven

Hej esmaralda.

Jo det är svårt…. Just detta. Har funderat själv en del genom åren. Om det är mig det är fel på. Kanske klagar jag för mycket, varför inte bara vara glad.

Det som är det negativa i vår relation är att det just är för mycket negativt ibland.

Tror du att jag bör och kommer stanna i denna relation?
Eller ser du ett nytt förhållande för mig under tiden jag studerar?
Kram

Svar: Du måste själv fatta ditt beslut om du ska stanna eller gå.... överväger det negativa, ja då kan det vara lika bra att lämna, kram :)
Esmaralda

28 Ghostwriter :

skriven

Förresten jag drömde om att jag var gravid och det kändes så rätt på något vis. Betyder de en ny början eller?

Tack för tips på förgående svar
Lycka till hos frissan! 😁

Kram

Svar: Ja, det betyder en ny början... så bejaka och ta emot det nya, kram :)
Esmaralda

29 AnnaK:

skriven

Något jag borde gjort för evigheter sen...

Var min bortgångna väninna på besök igår? Hon dök upp väldigt hastigt på näthinnan när jag skulle sova. Brukar inte hända och jag tänkte inte på henne heller. Sen hörde jag några konstiga ljud i sovrummet. Om det var så....vad ville hon? Finns det något hon eller någon annan vill säga mig? Gissar dom sliter sitt över mig på andra sidan 😄 Om någon där bryr sig i min soppa dvs. Känner aldrig att jag är viktig för någon...varken här på jorden eller andra sidan.

Kram 🤗

Svar: Visst var det väninnan som var på besök och talade om att nu ska du leva loppan lite, kram :)
Esmaralda

30 SusanneAmalia :

skriven

God förmiddag☕🌥️🧚‍♀️

Bekvämt är det ibland att bo kvar och då får man acceptera den andras egenheter.

Jag och mitt ex försökte att jämka.
Jag ville bo i hus han ville bo i lägenhet
Jag är kreativ han lider av cpt (centralplacerad tumme).
-Jag tänker inte göra något sa han.
Men tänkte jag när vi flyttar gör han nog något.
Men det gjorde han inte
Han skulle klippa gräset. Vi hade självgåeende gräsklippare. Han tog tidningen kaffekoppen och la tidningen över handtaget startade gräsklipparen som gick själv kors och tvärs över gräsmattan. När kaffet var slut stängde han av gräskliöparen gick in i huset och deklarerade att nu har han klippt gräsmattan. Barnen srang ut för att förundrat titta på resultatet och återvände till mig. La armarna om mig och sa titta inte vi fixar det mamma.

Det blev så småning om skillsmässa och separation.

Jag flyttade till ett litet hus, byggde målade tapetserade och han flyttade till lägenhet. Idag är vi vänner och pratar som två vuxna. Men vägen har varit lång.

I morgon åker jag pä rapskryssning.
Den 27/10 börjar behandlingen av tänderna och den 4/11 åker jag till Lanzarote.

Idag ska EllaBella klippa klor.
Köpte en rullkam till en familj som har skaffat Malteser och hittade adventskalender till alla i flocken.
Arkens zoo. Fick ställa in kalebdrarna i linneskåpet annars hade katterna öpp at sina omedelbart. Frystorkat hund/kat godis är det i kallendrarna.

Nu får ni alla ha det bra. Njut av dagen.

Stor kram 🧚‍♀️🙏❣️🤗





Svar: Ja, kalender brukade MG också alltid få och han älskade den !Lanzarote, där jobbade yngsta dottern en gång som reseledare :)
Kram :)
Esmaralda

31 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om det blir bostad för min bror under nästa år eller dröjer det till 2024 🤔

Svar: Bostad blir det och säker han själv aktivt går det lite fortare, han har förmåga att själv påverka såväl boende som flickvän, kram :)
Esmaralda

32 Å M K:

skriven

Hej,
Kompromissa är bra och att tillåta varandra göra det man vill och har intresse av för att må bra.
Förståelse för varandras olikheter :)

Undrar vad jag ska göra för att bli gladare?
Känner mig så låg.
Kan du se om det vänder snart?
Kram <3

Svar: Gör något oväntat och lite fräckt... överraska dig själv, kram :)
Esmaralda

33 Cam:

skriven

Separera om det inte fungerar. Dumt att slänga bort tid.
Tung i sinnet. Den 17 November är pengarna slut och då går det åt skogen🙁 Eller ordnar det sig i sista sekund?🙏
🤗💕

Svar: På något sätt verkar det lösa sig, kram :)
Esmaralda

34 Helena Ir:

skriven

Tack 😀

Min tandläkare gör sitt bästa för att rätta till det som blev fel. Hon är bra!

Sen träning på det, som lyfter mig något enormt, så fina människor där. Fick iväg ett kort från gänget till farbrorn på 99 år som inte tränar längre. Uppskattat av de andra. Att glädja andra är gott och får mig på fötter igen !

Frissan behöver jag också. Om ekonomin tillåter..

Kram och tack för allt!

Svar: Skönt att få det fixat med tänderna.Vad roligt att ni skrev kort till farbrorn.... själv blev jag nöjd med håret och sitter här just nu med färg i, för färgar gör jag på egen hand... kram :)
Esmaralda

35 Doris:

skriven

Hej!
Man får acceptera varandras olikheter, men lätt att säga för mej som är ständig singel.

Har jag någon chans på jobbet jag tänkt söka?

Kram

Svar: Ja, det har du, kram :)
Esmaralda

36 Mimmi K:

skriven

Hej Es!

Kan inte prata djupare saker med min särbo. Och han ser bara saker från sitt perspektiv. För mig känns det svårt...
Du har sagt att jag kommer möta min soulmatepartner. Men hur går det med det om jag är kvar i denna relation? Missar jag honom då?

Kram

37 Fanny2:

skriven

Jag gillar dagens inlägg. Folk verkar inte riktigt vilja kompromissa längre och det finns alltid en som ger efter mer tills båda blir olyckliga. Man ska förändra partnern. 🥴

Tack för svar i måndags. 💜 Jag antar att det inte har varit rätt tid för mig eller min soulmate. Som du säger är det flera son upplever att det tar tid.

Jag ringde polisen i natt för att jag var orolig över en persons liv. Det lät som ett potentiellt självmord. Tror du att polisen förstod fast jag var helt väck av tröttheten? Går det bra för stackaren?

Kram 💜

38 Snödroppen:

skriven

Hejsan💞
Hög igenkänningsfaktor på detta, jag stannade alldeles alldeles för länge i mitt första förhållande, men tänkte så dumt att jag stannar så länge barnen är små men det är ju inte alltid det bästa! När jag väl lämnade så fick jag betala ett högt pris men jag ångrar inget för det gick inte stanna i det som var…
Jag tar det lugnt med kärleken men har en hjärtevän som jag tänker på, tänker han på mej ibland och tar han kontakt o vill ses snart?
Önskar dej en härligt solig höstdag🍁🍂

39 Jossan :

skriven

Ja jag har varit på visningen och den var verkligen fin. Men jag vet inte om jag har för höga krav eller vad jag har. Känns inte som man kan få allt jag vill ha. Men tänker att när jag flytta in u min lägenhet hej tänkte jag wow här ska jag bo. Den är så fin och bussen går mellan lägenheten och stannar vid jobbet. Mycket fördelar men jag blir rädd över att flytta…

Förstår inte varför jag är så rädd… det är ju ändå en 3a med uteplats..

Kram

Svar: Vänta tills du hittar något som känns helt rätt... och känn frid så länge i nuvarande boende, för du bor ju bra, kram :)
Esmaralda

40 T:

skriven

Hej es! Ja spännande det där med relationer. Tror det är likadant på jobb ibland; att man med åren inte går in i konflikter lika mycket utan väljer sina krig. På min nuvarande arbetsplats har jag försökt värja mig och inte dras in i alla konflikter. Efter sjukskrivning måste jag vara noga med var jag lägger energin. Dock känner jag att det är svårare att stå utanför och att trycket på mig vad gäller arbetsbelastning ökar. Börjar fundera på andra jobb. Vad tror du, är det dags att byta?

Svar: Börjar närma sig ett arbetsbyte för dig, känn noga in och vänta till det känns rätt, kram :)
Esmaralda

41 Skorpan:

skriven

Oj, jag blev tillfrågad om referenser o arbetsintyg av gårdagens intervjuare. Jag är alltså nån att räkna med då i alla fall ;).
Kram Skorpan

42 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Idag är de två år sedan vi sa ett sista farväl till min mormor och de känns fortfarande men vet att hon har de bra där hon är. Tänk vad tiden går. 😢♥️

Jag undrar om N kommer få veta av L ifall hon och jag har pratat med varandra och kommer jag få N på mig isf? Kram Zoey 💕

43 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Idag är de två år sedan vi sa ett sista farväl till min mormor och de känns fortfarande men vet att hon har de bra där hon är. Tänk vad tiden går. 😢♥️

Jag undrar om N kommer få veta av L ifall hon och jag har pratat med varandra och kommer jag få N på mig isf? Kram Zoey 💕

44 Helena Ir:

skriven

Vad roligt att du blev nöjd, håret är ju så viktigt känner jag! Själv har jag en frissa som inte är alltför dyr, men känns ändå i min ekonomi. Hon gör slingor, blonda, varannan gång jag är där. Det brukar bli så fint! Kan inte själv, och att låta håret vara i den tonen som mitt tidigare blonda blivit, numera råttfärgat, tycker jag inte är ett bra alternativ. Ännu inte så gråhårig trots min ålder, helt otroligt.. borde blivit det för länge sen!! En del sägs bli gråhåriga över en natt! Vilken syn att titta sig i spegeln på morgonen! Vem fasen är det där? :)

Kram

45 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss för våra söta katter och söta kattungar för alla djur som lider på gatorna 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏

46 Skrållann :

skriven

Hej!
Kloka ord som vanligt.
Jag var nära att ge upp äktenskapet för några år sedan men lyckades rädda upp det. Det går upp och det går ner och det kommer säkert behöva räddas flera gånger men ser det ut att hålla livet ut?

Kram❤️

Svar: Finns en god potential att det blir riktigt tryggt och stabilt, kram :)
Esmaralda

47 Misstjejen:

skriven

Hej

Ja jag vet🙃... jag försöka ju ha fokus på mig själv men ibland är det svårt när andra vill har min uppmärksamhet. Jag valt bort kontaktperson igår för jag ska ha fokus på mig själv. Att jag behöver uppbyggd mig själv till den riktigt jag. Den sann jag och inget annat.

Jag tycker det är ibland svårt men jag försöka väl... problem är andra stjäla min uppmärksamhet... då valt jag bort mig själv. Det är ju sant.

Har du något tips på hur ska jag börja med det? ☺️

Ha det bra

48 Misstjejen:

skriven

Hej

Ja jag vet🙃... jag försöka ju ha fokus på mig själv men ibland är det svårt när andra vill har min uppmärksamhet. Jag valt bort kontaktperson igår för jag ska ha fokus på mig själv. Att jag behöver uppbyggd mig själv till den riktigt jag. Den sann jag och inget annat.

Jag tycker det är ibland svårt men jag försöka väl... problem är andra stjäla min uppmärksamhet... då valt jag bort mig själv. Det är ju sant.

Har du något tips på hur ska jag börja med det? ☺️

Ha det bra



49 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Känns det som att det dyrbara guldhalsbandet kommer att kunna lagas?

Kram

Svar: Ja, det känns som att det kan lagas, kram :)
Esmaralda

50 Shenzi:

skriven

Hej!
Kommer jag ha en egen pool i framtiden?? Kram nyfikna Shenzi 🌹

51 Shenzi:

skriven

Hej!
Kommer jag ha en egen pool i framtiden?? Kram nyfikna Shenzi 🌹

52 Lotta S:

skriven

Oh no, sitter och väntar i flyget sen en timme, ska sitta ännu en och blir försenade till nästa. Hinner inte till sista flyget hem. Aldrig utvilad efter semester..

Svar: Sådant här elände verkar hända titt som tätt numera....fick meddelande från en väninna i liknande situation... kanske ni satt på samma flyg :) kram :)
Esmaralda

53 Cecilia:

skriven

Tack snälla för rådet! Har gjort research på alternativa kattsand och beställt hem.

Hoppas jag kan be dig om råd angående en annan grej. Jag har länge drömt om att bo i en lägenhet med bra standard i mitt favoritområde och detta vill jag göra innan jag flyttar utanför staden. Den enda lösningen jag kommer på nu är att hyra i andrahand genom ett företag som agerar mellanhand för en säkrare uthyrning. Har hittat en drömlägenhet med perfekt läge, dock skyhög hyra som jag kan vara villig att betala. Är jag dum som vill avsluta mitt trygga förstahandskontrakt för ett andrahandskontrakt? Skulle detta bli bra eller sluta dåligt? Vill ju helst kunna bo där minst 1 år, men det är ju 3 månaders uppsägningstid så man vet aldrig.. Kramar

54 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Fint att hon tänker på mig där på andra sidan 🥰

En till fråga. Har ju fått veta att jag levt tidigare liv i Skottland, har även levt som inuit. Kan jag även levt i Australien? Älskar australienska program, dialekten, folket och deras queensland hus (tror dom heter så) mm mm.

Kram 🤗

55 Misstjejen:

skriven

Hej

Det borde finns hopp med den vackra kvinna M som jag träffas i badhuset. Tror du det finns möjlighet att få kontakt med henne? Genom sociala media eller i verkligheten?

Jag blir bara förtjust när jag tänker på henne. Finns det möjlighet?

🥰💕 ha det bra

56 Mittt i veckan:

skriven

Mitt inlägg verkar ha försvunnit. Minns inte riktigt vad jag skrev men skall bli kul att se hur jag mår i den rätta relationen jämfört med tidigare. I seansen stod det att jag kommer veta att det är HAN direkt när jag ser han så får se om det blir så. Hur ser han ut egentligen? :)

Jag följde min känsla men det gick inte vägen så nu kan jag inte göra mer utan släpper det. Hoppas att det rätta jobbet inte är långt borta och att det innebär att hjälpa andra för annars är det inte riktigt jag.

Har gjort testerna och gillar inte IQ tester och liknande men det visade sig att jag inte är så dum som jag trodde :)

Hoppas att frillan blev bra ovh tur att maken inte behöver agera frissa längre :) Kram

Svar: Ja dum är du då inte.. jag gjorde också IQ tester några gånger med bra men ojämnt resultat...logiken med siffror och figurer var inte lika bra som övrigt... och det kom ju inte som någon överraskning :)Rätta jobbet kommer, kram :)
Esmaralda

57 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du var någonstans ska jag träffa mannen med gott hjärta 🙂

58 Undran:

skriven

Dröjer det länge innan de plockar in hen?

Och en relation skall ge något bra annars är det bättre att avsluta och vara själv.

Ha't gött🤗

59 MollyD:

skriven

Hej E
Min dotter lät som katt fara till kattahimlen igår. Nu är hon otröstlig och tror att det var fel beslut, hon längtar efter lillkatten. Veterinärbesök var det så klart. Veterinären gjorde väl inte en felbedömning?
Kram

Svar: Nej, veterinären får ni lita på, kram :)
Esmaralda

60 A:

skriven

Detta hände med mitt ex. Och jag gjorde vad han ville eller inte ville. Anpassade mig för mycket. Det jag ångrar allra mest är att jag inte åkte utomlands och jobbade när jag var runt 22. Det kändes rätt då. Stannade för att han ville. Så ska man aldrig göra... man ska alltid gå sin egen väg och hindrar mannen en så är det inte rätt man... man ska lyfta och uppmuntra varandra, inte tvärtom.

Kände han samma pirr som jag när vi stod nära bredvid varandra? Vet inte varför det blir så, det bara kommer. Härlig känsla ändå!

Kram!

61 Mercan :

skriven

Esmaralda idag har våra lilla syster som är i himlen födelsedag 😔jag ber alltid henne och vår söta hund Jeki som är med henne och Gud, att de ska hjälpa söta djuren som lider på gatorna i hela världen och i vår trädgård Esmaralda 😔♥️♥️♥️🙏🙏🙏

Svar: Det är vackra och fina böner du ber, och de dina gör vad de kan för att hjälpa, det kan du lita på, kram :)
Esmaralda

62 M:

skriven

Har läst massa skit om denna arbetsgivare så lika bra om det inte blir något. Kramis

63 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda 😔 dit svar betyder mycket för mig 😔🤗♥️🙏🙏🙏


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: