Vuxen mobbing?

publicerat i allmänt;
 
Hur definierar man ordet? kan man tolka en handling fel? var går gränsen för mobbing?
 
Gårdagen blev en ledsam dag för mig, på jobbet, vad hände? jag börjar ju 09.00 nu enl läkarens rek, kom till jobb cyklade motvind så tog ett glas vatten satte mig ner några minuter.
 
Sen gick jag till en av min kollega fråga om allt var bra, osv sen gick jag till min brukare för att duscha hen, det tar ca 30 min inget konstigt. Men jag loggade in hos hen 09.23 och ut vid 09.53 när jag kommer ut i dagrummet möts jag av en annan kollega som snabbt spyr ut jasså det blev 1 timmes dusch idag va?
 
Jag funderade på 1 tim?? jag svarade aja det tog 30 min man kan se på sin mobil när man loggar in sig, då log hon som att ja ja . Nog om det sen gick jag ut i köket då samma kvinna kom efter tryckte sitt finger i kalendern jaja jag skall inte boka sjukresa jag gör alltid det! Jag sa men ingen fara jag gör det. 
 
 
En annan brukare ville ha sin medicin och hen hade konto på apoteket sa hon, jag sa vem skall gå ? min kollega skulla kompa ut 12 och klockan var strax innan 11.30 hon sa ja jag gör det då hon vänder sig o ser på den 3 kollegan och samtidigt hon lämnar köket säger ja det känns som det bara är vi som jobbar här.
 
Så klart det var riktat mot mig, hon har inte en aning om varför jag är sjukskriven 50% kände mig så ledsen och att poängtera detta är inte första eller andra gången hon ifrågasätter mina uppgifter. Jag vet precis vad som förväntas av mig. 
 
 
Jag tar det i min takt, utifrån mina förusättningar att man som vuxen passerat 65 kan bemöta kollegor på detta vis. Min man sa det är xucen mobbning, har bokat ett telefon samtal med chefen idag nu snart, vill säga som det är. Jag skalll rehabiliteras och då är sånt det sista jag behöver. Hade jag haft orken hade hon fått sig både en och två svar tillbaks.
 
Vad anser du att gränsen går?
 
 
Kram 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Znogge:

Jag anser att kollegorna helt klart gick över gränsen. De är inte bemyndigade att kontrollera hur du sköter dina arbetsuppgifter. När de vet att du är deltidssjukskriven borde de självklart vara stöttande. Jag hade gått i taket direkt och sagt till på plats. Dock är det så att ibland blir man mer ledsen och orkar inte riktigt. Bra att du kontaktar din chef.

Kram <3

2:a kommentar, skriven , av Gerd:

Det där var mycket osnyggt och över gränsen till mobbing. Är man deltidssjukskriven så har du en plan ihop med chefen och inga andra kollegor har med ditt tempo eller orsak att göra.
Svårt att bemöta sån klumpighet om man redan är lite skör, man blir så förvånad och ställd. Bra att du tar detta med chefen!
Kram 💖

3:e kommentar, skriven , av Anonym:

Håller med de två andra här. Stå på dig! Kram, Eval8

4:e kommentar, skriven , av Enna:

Alla borde verkligen bara sköta sitt eget kan jag tycka. Självklart har du inte skyldighet att berätta varför du tex är sjukskriven, ibland kan det för andra vara bra att veta för att få en bättre förståelse men tror sällan det händer. Stå bara på dig :)

5:e kommentar, skriven , av Ditte:

Bedrövligt att detta ska förekomma. Här har ju ansvarig chef mycket att göra. Det är inte en kollega som ska kommentera hur du jobbar eller ha koll på det. Bra att du kontaktat din chef och hoppas att ett samtal med chefen, din kollega och dig snarast blir av.
Förstår att du inte orkade ta detta men chefen har ett stort ansvar.
Många tankar!
Varm kram

Kommentera inlägget här :