Sweet home Dalarna (Karin Janson)

Uppläsare: Hanna Dorsin
 
"Hovslagarlärlingen Madde Johansson trivs med sitt trygga liv i den lilla byn i Dalarna där hon vuxit upp. Livet lunkar på med jobb, chipskvällar i soffan och regelbundna ligg med exet Jonte, och på fredagskvällarna drar bästisen Klara med henne till hotellet för att dricka öl. Och det räcker väl så, eller hur?

När stockholmaren Niklas en varm sommardag blåser in i Maddes liv förändras allt. Hans ljusblåa ögon och smittande busighet får Madde att för första gången förälska sig. Och när sommaren går mot sitt slut väcks en stor fråga: ska Madde våga följa med Niklas tillbaka till storstaden och lämna sitt älskade Dalarna? Hur vet man var man hör hemma? Och finns det något att lära sig av idolen Janis Joplins text Try just a little bit harder?"
 
 
 
 
Karin Jansons roman "Sweet home Dalarna" är en varm, mysig och underhållande berättelse. Dessutom är den mycket tänkvärd, då hon bland annat tar upp frågan om hur mycket man kan (eller ska?) anpassa sig för någon annans skull.
 
Jag kände igen mig en del i Madde (bortsett från att vi delar namn, då jag heter Madeleine i andranamn) och jag log åt hennes inledande intryck av Stockholm, för jag hade liknande tankar själv. Och det där med på vilken sida man ska stå i rulltrappan lärde jag mig den hårda vägen.
 
"Sweet home Dalarna" är välskriven. Jag lyssnade nästan non-stop på den - det var svårt att hålla mig borta.
 
Jag ser fram emot att läsa mer av Karin Janson.
  
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Bookbeat.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie