Striden om Dimön (Mariette Lindstein)

OBS! Eftersom det här är femte delen om ViaTerra / Dimön, finns det en risk för spoilers i inlägget!
 
Uppläsare: Gunilla Leining och Björn Wahlberg
 
"Julia Frisk har lovat sig själv att aldrig återse Franz Oswald, den före detta sektledaren som huserar på Dimön. Men genom ett olyckligt sammanträffande får Julia och Franz en gemensam fiende, ett frireligiöst brödraskap som kallar sig Ursprungsevangelisterna. Det ryktas att de har en nattsvart kvinnosyn och använder ortodoxa uppfostringsmetoder på sina döttrar.

Julia blir som besatt av att skriva om brödraskapet, och när hon börjar göra efterforskningar öppnar hon ett ormbo av hemligheter, svek och outsäglig ondska. Det dröjer inte länge förrän hon blir sektens måltavla. Den enda som kan hjälpa henne är någon som vet hur de tänker och agerar, någon som är lika skoningslös som de. Hon känner bara en sådan person, men vågar hon riskera att än en gång dras in i Franz Oswalds spindelnät?"
 
 
 
Precis som de andra böckerna i serien, är "Striden om Dimön" välskriven och jag blev fast redan från första meningen. Även om jag inte tycker att den var fullt lika spännande som den första boken, var den ändå spännande. Det mest fascinerande är Franz Oswalds förvandling och hans egen förvirring till hur han ska förhålla sig till det hela. Han är inte fullt så obehaglig som han var i den första boken, men det är tydligt att ränderna går aldrig ur. Franz Oswald har baktankar med allt han gör, vilket är både skrämmande och intressant.
 
Jag tycker om Mariette Lindsteins sätt att skriva och ser fram emot att läsa mer av henne. Hennes böcker (åtminstone de om Dimön, som hittills är de enda av hennes böcker som jag lyssnat på) fungerar alldeles utmärkt att lyssna på och både Gunilla Leining och Björn Wahlberg gör ett riktigt bra jobb som inläsare.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Bokus Play.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie