Jag älskar hösten.

Hösten är efter sommaren min absoluta favorit årstid, av ett flertal olika skäl, det är en så fin kontrast till den sköna varma sommaren. Visst saknar man sommaren när den är slut, men ändå så känns hösten på ett sätt som ett slags nystart, för det är så mycket som händer då.
 
 
 
  • Nya kläder! Till hösten är det dags att uppdatera garderoben till mer gosiga och varma kläder och det finns alltid såååå mycket nytt att välja på, speciellt om du nätshoppar som jag gör. Jag handlar alltid mina kläder på www.bonprix.se för där har de så otroligt mycket fina kläder att välja på i alla möjliga storlekar, man blir alltså inte exkluderad från listan av fina kläder för att man har en större storlek som jag har än så länge. Det finns alltid någonting för mig. Gosiga tröjor, snygga höstkappor, accessoarer, byxor i bra storlekar, jag nästan allt!
    Nedan följer ett litet kollage på lite kläder jag har tänkt att köpa på måndag!
 
 
 
 
  • Höstpromenader! Finns det något härligare än att sätta på sig sina nya mysiga och varma kläder och ta en promenad - ensam eller med sin älskade - och känna den kalla krispiga luften bita mot kinderna och njuta av den vackra naturen runt omkring en? Alla färger, alla dofter och den friska luften ocxh ljudet av alla fåglar som stannar kvar över vintern.
    Jag och Babe tar ofta höstpromenader numera hand i hand och bara njuter av att bli lite kyliga för att sedan komma in och värma oss. Om jag går ensam så brukar jag också ha lite musik eller en podcast i hörlurarna då och då för att höja mysfaktorn en aning.
 
 
 
  • Varma drycker! Hösten är säsongen för varma drycker, allt ifrån varm mjölk till choklad, téer och kaffedrycker av allehanda slag. Tänk er efter en lång promenad att komma in och ta en varm dryck, antingen på ett café eller hemma att värma sig med. Perfekt för alla tillfällen!


 
 
  • Varma skumbad och hemma-spa!V Efter en lång dag och man är lite frusen så är det otroligt skönt att lägga sig i ett varmt bad och tvätta håret, använda hudvårdsprodukter och köra en riktig ansiktsbehandling för att sedan hoppa i pyjamasen eller myskläderna. Även efter ett träningspass på gymmet går detta hem! jag brukar tända ett ljus och lyssna på en podcast medan jag tar mitt varma skumbad på kvällarna, det är sååå mysigt!


 
  • Doftljus! Finns det någon mysfaktorshöjare som slår fräscha doftljus, speciellt sådana som är anpassade efter säsongen? MIna favoritljus kommer ifrån antingen Bath & Bodyworks, Yankee Candle eller Klinta, de gör de absolut bästa dofterna tycker jag och som faktiskt känns, inte som IKEA's som knappt avger någon doft alls. Jag tänder ljus hela tiden vid alla tillfällen om hösten och jag mår bara sååå bra av det. Jag börjar alltid morgonen på det sättet eftersom det fortfarande är mörkt när jag vaknar och låter ljuset brinna tills det ljusnar.
 
 
 
  • Läsa böcker! På hösten läser jag massor av böcker insvept i min värmefilt med tända ljus omkring mig och bara njuter av att sjunka in i en annan värld för en stund, gärna medan det är ruskväder ute. Dessutom så är det ett bra tidsfördriv ifall man har tråkigt. Nu har jag exempelvis under en tid bunkrat upp med massor av böcker som jag inte har läst eller läst klart ännu, för jag har med vilje sparat dem till hösten för att kunna njuta av dem under kalla och regniga dagar då jag bara vill vara inne och njuta av värmen och myset inomhus.
 
 
  • Se på film, dokumemntärer och serier! Ytterligare en grej som jag gör ganska ofta under hösten, även då med tända ljus och varma filtar, allra helst när jag nyss har badat och hoppat i pyjamasen eller myskläderna och vädret är dåligt. Hösten är tiden för TV-häng!

 
 
 
  • Skolan börjar! Det är en av mina favoritdelar med hösten, när skolan börjar igen och det är dags att göra sin Back-to-School shopping; köpa böcker, nya anteckningsblock, pennor, lexikon, minräknare och allting annat som man kan behöva. Under de så kallade ruskvädersdagarna så kan man ta till de tidigare nämnda sakerna och sätta sig ner vid sitt skrivbord (eller vart man nu vill sitta) och bara plugga och vara tacksam för att man slipper bli våt ock kall eller njuta av att värma sig efter en promenad tillsammans med skolböckerna. Jag tenderar i alla fall att få ganska mycket gjort på det här viset.

 
  • Tända en brasa i öppna spisen! Detta är någonting som jag saknar med att bo i hus eller på landet, att ha en öppen spis och kunna tända en brasa så att det blir varmt och mysigt, jag älskade att sitta i soffan eller fotöljen fram öppna spisen och bara läsa mina böcker. Jag hoppas på att en dag få kunna uppleva det igen... men ett hett tips för kalla höstkvällar! Det är så här jag skulle vilja ha det, som på bilden.... hoppas att en dag få det så.
Det var mina punkter på vad jag älskar med hösten, jag hoppas nu på att det blir en bra höst för mig! Hoppas att det kan ge er lite inspiration om hur man gör hösten så mysig som möjligt! Jag ska i alla fall göra alla dessa saker nu i höst, och jag har faktiskt redan börjat med det också! Passa på och njut av hösten och allt vad den har att ge innan den iskalla vintern kommer, dock fungerar dessa grejer även på vintern, främst för dem som verkligen är vintermänniskor. För det ska i alla fall jag göra, för nu har hösten börjat på riktigt och nu väntar mig en massa mys!
 
 
 
 
 
 
#1 - - E:

Hej! Hur har det gått med dina skönhetsoperationer? ❤️
Hoppas du mår bättre nu 🥰

Svar: Ekonomin satte stopp för det denna sommar pga elpriserna, men jag siktar på kommande sommar istället då man kanske kan få lite grann över till sig själv.
Challizz

#2 - - Linn:

Åh vilket härligt inlägg!

Svar: Kul att du tyckte det! <3
Challizz