Onsdag.

Så har halva veckan gått och jag fortsätter att reflektera över mitt liv, så fort jag vaknar på dagarna.
Jag går igenom lite bekymmer just nu som jag väljer att hålla privat, men som tär på mig och där hela familjen, Babe och närmaste vänner är inblandade i att stötta mig genom det, och det gör allting så mycket svårare att hantera. Jag fick två veckors ledigt från skolan tack vare detta eftersom lärarna tyckte att det var bäst så, nu är jag inne på de sista dagarna av min ledighet innan jag börjar igen.
Och under den tiden har jag haft mycket tid till att tänka och reflektera över saker och ting.
Jag har lärt mig att livet är skört och kort och måste värnas om, men samtidigt vill jag få ut det mesta av mitt liv för att inte sitta och ångra en massa saker när jag väl är gammal, sörja allt det jag aldrig gjorde. Det är nog min värsta mardröm, tror jag. Jag vill kunna känna mig nöjd med vad jag har åstadkommit i slutet av mitt liv, och även nu, men de krav jag ställer på mig själv gör det svårt att helt koppla av. Jag har alltid haft höga krav på mig från både omgivningen och mig själv så det ligger djupt rotat i mig och är svårt att lägga åt sidan. Och då lever jag lite i mina drömmar istället, om ett litet jordbruk med ett fint hus där jag kan leva mitt absoluta drömliv, lite så som Helen Torsgården lever.
Ute på landet, men med närhet till en stad så man kan göra sina ärenden lätt, leva bland en massa djur och odla och göra mina egna sylter och sådant och sälja och samtidigt hålla på med mitt skrivande, min konst och mina sociala medier, helst tillsammans med Babe. Jag vet av erfarenhet att med ett hus på landet finns allting någonting att göra, allt från renovering till allmänn sklötsel, och med omgivande odlingar och djur så finns ännu mer att göra, och att ha saker vid sidan av skulle hålla en upptagen hela tiden. Detta är min absoluta dröm, och kanske i framtiden, vem vet.
Men om vi ska hålla oss till vad som gäller nu så vill jag kunna leva var dag till fullo, men hur vet man att man gör det, att man inte har slösat bort värdefull tid på oväsentligheter? Hur vet man att man har tagit ut det mesta av varje dag? Jag vet inte. Men detta är tankar som kommer och går i mig hela tiden.
Jag tar nu varje dag som den kommer och hoppas att jag gör det mesta av den.
 
Nu är det vila en stund som gäller innan jag ska ta och städa lite.
Hoppas ni alla mår bra.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Det verkar skifta otroligt vad som är ”din största dröm.”

Svar: Inte direkt, för att i ett stort hus som är mitt drömboende kan jag ju göra ALLT jag drömmer om, d.v.s. studera, skriva böcker och så vidare, allt går att baka ihop till en enda kaka. Om du följt med ett tag så bör du veta att jag pratat om detta förr. Och även om jag skulle göra det, så vad spelar det för roll egentligen? Drömmar kan komma och gå för vissa eller komma att ändras. I mitt fall är det mitt drömboende som är den största drömmen eftersom jag då kan göra allt jag vill. Men många drömmar har jag, det säger jag inte emot. Men det är inget fel i det, drömmar måste man ha för att orka med livet.
Challizz

#2 - - Anonym:

Får du någon hjälp? Du verkar ha massor av drömmar som relativt ofta för en utomstående känns rätt orealistiska. Vet inte om det vore bättre om du begränsade dem lite och valde ut några mer realistiska. Sedan sätta upp en plan för hur du ska nå dit. Om du har många orealistiska vad gäller arbete, fritid, boende eller annat kommer du ju bli besviken eftersom de på förhand är ouppnåeliga. Inget fel med att drömma men vissa kanske ska vara drömmar och andra realistiska mål utifrån dina förutsättningar. det

#3 - - Anonym:

Hur mår du? Saknar uppdateringarna! ❤

#4 - - Terese:

Jag tänkte på det som nr 2 sa. Om att begränsa sina drömmar. Jag tror kanske inte att man behöver begränsa den, men det är viktigt att ha både och. Drömmar som man kan uppnå och drömmar som är just drömmar. Det är så lätt att fastna i ett mönster av "När jag fixat mitt utseende, då blir allt bra!" "När jag är klar med X, då blir allt bra!" "När jag fått jobb på Y, då blir allt bra!" och sen går dagarna och åren och hela tiden tänker man att det blir bra sen, när allt "ordnat sig". Men egentligen blir livet aldrig riktigt ordnat. Vad jag försöker säga att den balansen är så viktig. Att ha någon reellt att sträva efter, men också leva här och nu vara stolt och glad över det man åstadkommit. Jag var tidigare en sån som bara tänkte på hur bra allt skulle bli sen. Och plötsligt var jag 32 och när jag tänkte efter hade jag ju åstadkommit bra grejer, men jag uppmärksammade inte de, för jag längtade bara efter hur bra det skulle bli sen, längre fram.

Svar: Jag håller dock inte med, jag är en firm believer av det att det är drömmarna som driver en framåt. Att begränsa sina drömmar är att begränsa sig själv, att man driver sig själv steget längre hela tiden är att ta sig närmare målet. Tänk så här, Lady Gaga drömde om att bli artist, hon fick säkerligen också höra att hon skulle begränsa sina drömmar, men tänk om hon hade gjort det? Då hade hon inte varit Lady Gaga idag med miljarder fans, om hon hade haft det tankesättet. Jag tror på att man SKA drömma och VÅGA drömma och tro på sin egen förmåga, sen som jag alltid säger; Hellre försöka och ge allt och misslyckas och veta om att man gjorde sitt bästa än att i slutet av livet sitta och ångra att man inte försökte alls. Så tänker jag i alla fall.
Challizz

#5 - - Hanna:

Hur har du det? Kram!

Svar: Det är mycket bättre nu :) Kram <3
Challizz

#6 - - Rebecka :

Blir lite orolig för dig när det är så tyst, ser att du Glännbro kommentarer iaf. Hoppas du kan höra av sig snart 💗

Svar: Jag mår bra, jag har haft lite problem med min hälsa och haft medicinsk behandling, men det är bättre nu. Tack för omtanken <3
Challizz

#7 - - Anonym:

Hoppas du är ok ❤️

Svar: Jag är ok, det har varit lite mycket med min hälsa bara. Tack för omtanken <3
Challizz