onsdag 2 november 2022

Livrädd för sjukvården 😨

 Idag har jag haft mitt samtal med hjärtmottagningen,  kändes bra.  Jag ska ju utredas mer i form av långtids EKG och gen test kolla dna om även jag har denna mutation.  Har jag den hade min mamma den och min dotter har det då också. Denna mutation hoppar inte över i nått led och den är nedärvd genetisk från födseln.  Det kommer ta ett par månader att fastsfälla detta då det handlar om DNA som tar lite tid.  Men jag har ju långt QT syndrom  även nått som heter typ 1 brugada. Bara jävligt lustigt att ingen läkare nånsin nämnt detta på 59 år då jag läser att de sett detta åratal tillbaka. Och detta är just med galloperande hjärtklappning som kan leda i värsta fall till plötslig hjärtdöd som jag haft så många gånger och man kallat det ångest va????. Fast detta stått i min journal.  Bara för att man är kvinna så är det lätt att kasta på sånt😠😠 bara för nått år sedan hade jag ett sådant anfall och larmade 112 och fick höra lilla gumman det är ångest, andas bara och det kom inte och kollade ens. Samma på ett ställe vi bodde i andra änden av stan hade jag så jag nästan svimmade och då hette det också ångest.  Sist nu då jag som jag trodde kollapsade av utmattning då pappa var svårt livshotande sjuk. Det var nog inte bara kollaps utan hjärtat då jag domnade helt i kroppen och hade rusningar på 300 slag per minut. Där visade det också vajsing på EKG både nätte högt  QT och brugada men blev ingen nämnvärd notis. Skrämmamde!!!

Vid sådana skov kan alltså hjärtat stanna och man ska direkt in akut. Likaså detta med lågt natrium jag haft i åratal och ifrågasatt då jag alltid räknas som uttorkad och jätte lågt natrium då jag hamnat på sjukhuset.  Till svar av läkare fick jag då att det ser så himla bra ut när jag förklarat att jag dricker massor av resorb och vätskeersättning för att höja natriumet, vilket ju inte är normalt att man ska göra . Näe då har det kontrat med , ät en macka med kaviar.  Inte ta reda på varför mitt natrium dalar alltid???  Detta har ju nått att göra med detta fel och kan förvärra hjärt rusningar.  Vilket även flertalet mediciner gör som antibiotika, antidepressiva  t.e.x. som jag åt uppemot 60 kurer av där i möglet 😲. Även infektioner, hög feber, magsjuka kan trigga detta. Jag som vid corona hade 40 grader i över 1 vecka och har så haft tidigare också. Jag har också förklarat att jag får hjärt rusningar av bedövning som också triggar detta hjärtfel  och med svar att jag är så känslig,  idioter. Jädra slött  av vårdpersonal att inte lyssna till vad man säger.  Detta gör ju att man är livrädd för sjukvården idag. Jag är verkligen  piss rädd att hamna ensam på sjukhuset. 

 Jag har ett nummer jag kan ringa nu in till dem och om jag får känning ska jag larma och åka in.  Ja så lätt är det i vården att inte bli tagen på allvar. Och bara en jädra tur denna där kvällen jag satt och läste min journal att jag verkligen gick vidare med detta.  Detta också för min dotters skull. För har vi nu denna mutation måste man kollas varje år ev få medicin och beroende på typ och symtom och värre besvär opereras det ibland in en pacemaker med hjärt startare.

Ja just nu hade jag jätte gärna velat ha mamma eller pappa här för i ärlighetens namn är det ju lite otäckt att ha nått hjärtfel.  Blir bara mer och mer konstiga sjukdommar och detta behöver man ju ventilera, inget man bara sväljer och går vidare så där över en kopp kaffe och vänder på klacken . Bara nån att prata med som förstår så som bara en förälder gör💖. Saknar er sååå just nu mamsen och pappsen😢

Åh det är i kväll pressträff angående den kvinna man hittat som varit försvunnen nu i 14 dagar.  Stackars arma anhöriga säger jag att få detta besked😢💖 och att de sitter 2 kompisar  häktade för detta som knappt fyllt 20 år??? Så fruktansvärt hemskt. Samtidigt måste det vara en lättnad även om detta är så tragiskt för de anhöriga att få ett slut  och inte dag efter dag sitta i ovisso vad som hänt. Självklart hoppas man ju på att allt ska gå bra och att alla försvunna hittas levande så klart. Näe fy jag bara ryser av tanken hur de anhöriga mår just nu😢❤❤❤

Nu är det bara få dagar innan jag får hämta min bil så skönt,  den jag har nu en kia gillar jag inte alls. Trög som attan att köra trots att det är en lite sportigare modell och låg. Näe timmarna räknade nu tills jag får åka och hämta hem min 💖

I morrn blev sjukgymnasten inställd pga sjukdom så jag får vänta 14 dagar till suck.  Inget som går snabbt här inte och man hinner få sekundära bekymmer då detta vårdhjul kraftigt försämrats . Haft detta 2 månader nu och ilsken tandvärk i hela benet typ men varken läkartid eller sjukgymnast går att få.  Och även där kastades jag på en diagnos artros och blev instruerad hur behandla den fast jag inte ens var röntgad. Näe man bedömde efter ålder och kvinna. Vid 60 ska en kvinna var slut som människa antar man. Slånger på en ålders diagnos med hopp om att man håller käften och vräker i sig värktabletter typ så är de av med en. Men se jag hade inte artros inte ens tillstymmelse till det,  sug på den.  Hur fasen funkade allt sådant här toppen förr och inte nu år 2022??? Skit har det blivit rent sagt och sjuklig prestige.

Och tänka sig att idag kom ytterligare besked  att våra termostater de snodde för 3 år sedan skall återställas nästa vecka, redan!!!!!  3 år tog det😩

Nåväl, regnar gör det och grått har det varit hela dagen och jag har haft en skön lugn dag och bara rått om mig själv. Rätt najs att vara med sig själv😜 inga sura miner,  inget tjaffs, ingen annan som ska bestämma hur man ska vara,  göra odyl. Framförallt pure ärlighet 👍🏻. Så ska det fortsätta med för jag har faktiskt fått nog efter allt som varit. Att bry sig själv är mottot för min del . Min godtrogenhet tro gott om alla är ett avslutat kapitel, aldrig mer.

I morrn har vi bostadsmöte här om grannsamverkan och rundvandring i område hur illa allt skötts här under lång tid nu. Nu får det bli ett slut på sådant!! Vi bor här, betalar dyrt för det och då ska det banne mig skötas också. 

Nu blir det lite TV  och koppla ner inför sängen så säger på återhörande och natti natt😚❤




Inga kommentarer: