onsdag 5 oktober 2022

Vägen tillbaka påbörjad💪

 Har varit fina soliga dagar med lite regn där emellan  men so far väldigt varmt och skönt. Förutom just nu när regnet börjat ösa ner till natten. Mös i helgen ute vid havet igen och åt gudomlig mat.  Mitt favvo ställe just nu. Vad kan bli bättre än hav och god mat😍

Idag började jag min resa att komma ur min utmattning men en toppen bra guide som ska hjälpa mig i detta. Min kropp har farit väldigt illa genom åren likaså har jag ignorerat mig själv i allt jag haft runt mig.. liksom sprungit i från än att lyssna till hur kroppen bit för bit lagt av. Både i form av ork och mer smärtor överallt.  Rent sagt har min kropp i flera år (massor av år) varit i krigsläge kan man säga.  Vilket INTE är bra så klart. Nu ska jag komma ner på fötterna och börja lära känna mina varnings signaler när de signalerar  och först lära mig göra en sak i taget,  vara i känslan och andas eller lära mig andas och känna min andning som jag haft jätte svårt med.  

Allt sådant låter ju lätt men är så svårt.  Det är ju dessa saker jag inte gjort som lett mig in i väggen. 

Idag var min första dag, min start.  Är några hundratals meter till min terapeuft, rakt över stora korsningen här  men mina ben höll inte att ens gå dit i dag utan jag fick ta bilen😢 Det gör så galet ont och ör bort domnat på ett kusligt vis. 

Jag har 3 läxor nu. 

1. Sitta på en stol med fötterna i god kontakt ed golvet och rak rygg. Vara i min andning, känna den genom min näsa , hur den könns, hur magen och bröstkorg rör sig osv.  Bara vara i min andning ingenting annat. 

2. Jag ska  tex dricka mitt kaffe och endast göra det. Känna smaken, känna värmen från muggen, formen osv. Inte glo i telefonen, inte ha musik på inte titta på TV typ.

3. Få igång normal aovrutiner och onte pressa mig uååe på kvällen fast jag är jätte trött. Är jag trött vid kl 21 så är det SÄNGEN,inget annat.

Men också,  EN sak i taget! 

Detta är Mindfullnes.  Nått jag aldrig nånsin gjort då jag för det mesta haft 10 bollar i luften samtidigt. 

Detta är ingen quick fix ONEJ!  Det kommer ta tid och det får det göra för det finns ingen annan väg tillbaka från väggen.  

Coronan har också ställt till det än mer . Min hjärndimma och dåliga närminne  som redan innan var i botten blev än värre efter corona.  Ska få ta massa blodprover nu och sehur kroppen mår plus EKG.

Men ockaå viktigt att göra saker som GER energier, vara med människor som ger detta inte tar energi från mig. 

En annan sak är att stänga igen den öppna boken (munnen)  jag haft öppen i hela mitt liv, kasta iväg godtroheten som jag varit naiv att ha, tro gott om alla.  Nu är det ta hand om mig inget annat.  The store is closed👍🏻😉

Häromdagen när jag var ute och försökte gå hittade jag en sådan otroligt vacker buske eller trädliknande. Knall rosa var den så otrologt vacker färg.


Ser man sådan så är hösten rätt vacker 😍

Förövrigt finns inte så mycket mer att säga.  Glad jag hittat en bra terapeuft i just detta att kropp och själ hänger ihop och att man måste rehabilitera båda om det ska blir bra. Glad jag också kommit till insikt med vissa saker och förlitar mig hädanefter bara på mig själv.








Inga kommentarer: