torsdag 13 oktober 2022

Utreda mitt hjärta

 Det är alltid nått trist som händer kan man lugnt säga. Varit hos läkare för mitt hjärta.  Sedan covid 19 i juni/juli har jag haft en märklig känsla i bröstet.  Som att hjärtat fladdrar och det känns lite uppåt halsen. Ett symtom som är svårt att beskriva  för det gör inte ont men som rejäl anfåddhet/hjärtrusningar  fast jag knappt rört mig och samtidigt en matthets känsla så man måste ta ett djupt andetag liksom för att plana ut symtomet. Inte kul när det är hjärtat. 

Samtidigt har jag sedan länge haft nått på hjärtat som ingen sagt nått om märkligt nog men står i journalen att det är oförändrat sedan 2016/2019 men förlängd QTC tid. Vi kvinnor ska ha högst 460 i QTC tid och jag har haft 495 vilket är högt. Då ska man misstänka patologiskt fynd,  hjärtsjukdom.. Det är en elektrisk störning hjärtats muskel celler som kan leda till snabb hjärtrytm, svimmning, yrsel och i värsta fall hjärtstopp. Det heter LQTS. En förändring i generna, ärftligt  osv. Det lustiga är att vi har plötslig hjärtdöd i vår släkt och det har utretts och man kommit fram till att det är på min mormors sida i det manliga ledet. Då två unga under 30  plötsligt dog för inte så länge sedan och de flesta män haft hjärtproblem. Förmodligen hade detta att göra med förlängd QTC tid . Nu ska jag utredas då jag fått dessa känningar mer efter covid. Har ju haft perioder jag fått enorm hjärtklappning genom åren med snabb puls uppemot 300 slag per minut.  Varit hos hjärtläkare för länge sedan angående detta. Och när jag kollappsade 2019 och ambulans fick hämta mig var det riktigt otäckt. 

Men efter corona har man ju inte mått okej riktigt så jag sökte för detta och ska utredas nu. Idag var jag och tog ett EKG för att vänta på min tid 9 nov, kändes lite länge. EKG såg bra ut, inget ansträngt hjärta idag och QTC tiden hade backat ner till 477 men fortfarande för hög. Så bara vänta till 9,de nu och blir det värre bara åke in akut för nytt EKG. 

Säg det som jag inte drabbas av 😢 

Mina ben är katastrof just nu och jätte svårt att gå då det gör så in i bomben ont i båda höfterna ner i knä och fot. Det värsta är att minq bemuskler helt är borta. Mätte mitt mått ovanför knä som var 47cm  innan alla operationer, idag 38 cm😨 inte bra!   Mina lår finns inte längre bara pinnar till ben helt utan kraft och gör hiskligt ont bara jag rör mig minsta lilla. Blev tvungen in på Olmed för att köpa stabiliserande knä förband idag flr jag kunde knappt gå.  Så less på all värk nu så det finns inte . Men mest orolog över hjärtat nu. Ja det visar sig. 

Resten av denna vecka blir lugn för jag kan inte gå på benen. Idag var värre än värst usch.  Det gör så galet ont att det känns som höftkulorna ska hoppa ur led.  Så inväntar nu röntgen och ev kardiologen.

Dotra har ju också fått probelm med benen och konstaterades känsel bortfall på samma vis som jag har och i samma ben med har vi båda.  Jag fick ju dokumenterad nervskada efter EMG  så hon ska också röntgas nu och det frågade om polyneuropati? Det hade ju pappsen så han blev rullstolsbunden på äldre dagar. Får VERKLIGEN hoppas så inte är fallet för henne.

Vart kommer all skit från???

Glad Jag iallfall minimerat min bekantskapskrets och håller mig till de allra närmaste bara nu. Känns bra. Så olustigt med falskhet och att folk inte kan stå för vad de gör eller som i mitt fall ha hjälpt mig  då jag var som mest inne i väggen.  Näe då pissar man på och ljuger i stället  usch fyfan. De är "vänner/bekanta" det fy!

Kämpar på med min utmattning och mitt närminne.  Att de var borta tidigare vet jag ju men blev än värre nu också det efter corona gör ju inte saken bättre. Men bara konstatera att jösses vad jag glömt.  Nåväl, det kommer väl tillbaka det med hoppas jag.

Nu blir resten av veckan lugn och skön hemma.  Men mest av ALLT hade jag önskat mitt upp i alla trista besked att ha mamma eller pappa här som kunde trösta lite,  de enda jag nånsin kunnat lita på förutom min älskade dotter så klart ❤ Allt annat är historia. 

Med det säger jag på återhörande 😙❤

Inga kommentarer: