onsdag 19 oktober 2022

Känns så himla bra 💪

 Onsdag redan här och jag har gjort min arbetsvecka klar i form av kliva upp kl 6-7 varje morgon, fastande, stressande etc. Alla prover tagna,  Ekg,er, blodtryck, saturation, kolla av lungor etc.  Och det ser fin fint ut och har väl aldrig haft sådant lågt blodtryck 120/65 vilket är toppen plus att alla markörer för cardiovaskulära problem såg toppen ut. Kvartstår att jag förmodligen har detta LQTS med långt QRC tid samma mutation som finns i vår släkt  och förmodligen är jag född med det.  Men en kardiolog ska kolla också så det känns ju bra. Vill också att min dotter kollas för detta eftersom det är en mutation i släkten som faktiskt givit plötslig död hos unga. 

Men jag har gjort min vecka nu och i november blir det 3 EKG igen plus att de ska utreda varifrån mina bensmärtor och domningar kommer från.  Jag tror från min nedre ryggrad L4-S1  där jag har tryck mot spinalkanalen och rotkanalen. Plus att jag har diskbråck hela vägen upp till bröstryggen. När man röntgar MRT ligger man ner och trycker det i liggande ställning vad trycker det inte när ryggraden är upprätt med tryck av kroppen?  Det är ju frågan.  Och det är ingen science att tryck mot spinalkanalen och rottryck ger just domningar och värk i benen. 


Sen behöver inte alla på jordklotet ha det så samma symtom , alla är vi unika och ingen är lik den andre. Jag har dessutom scolios som gör att min ryggrad kröker sig till ett S vilket den gör mer och mer ju äldre jag blir och jag har en medial fraktur i min mensik i ena knä sen 20 år MED kraftig arthros som blev operationsskada. Lägger man ihop allt detta är vi nog så nära lösningen på mina ben och bäcken problematik😜 Värst är att jag är inte ens läkare för att fatta utan fotograf och kan mer än många jag stött på innan 🤔🤣 Framförallt har jag bott i min kropp ett halvt liv och är faktiskt specialist på den och vet bäst hur den mår. Jaja vi närmar oss massa lösningar👍🏻 Detta tack vare en grym läkare  med intresse för patienten vilket få har i dag  tyvärr. 

Varit till R igår vilket var som alltid mat nyttigt.  En enormt kunnig människa  med så sunda och medmänskliga tankar och erfarenhet. Så glad att jag får förmånen till detta.

Startat med min Mindfullness i hop med mycket kunnig lärare.  Lungt och sansat, inget tjat  utan det blir på ett så naturligt vis. Dessa appar jag tidigare hänvisata till är skämt jämförelse med R,s  instruktioner.

Känner ett behagligt lugn i min kropp numer  som jag inte haft på vet inte när och det är både annorlunda  och skönt lite som att lära känna en helt annan person.  Sortering i livet och massa spännande ligger framför nu och allt gammalt  bakom. 💪❤

I morrn ska jag ha pyjamas dag för det är jag värd efter veckor med slit nu. Haft spa kväll med bad, ansiktsmask, fotmask, god mat och nu tillslut en bra serie. I morrn bitti får jag sova tills jag vaknar och jag känner mig mycket lugnare nu efter alla besked.   Sen har A och jag fredagen spikad vilket ska bli så skoj med massa gött skratt. 

Å mina finaste ICEBUG skor kom i går i hazel till färg, så snygga.  Olmed där jag har recept på skor hade ju inte dessa utan dobbar så jag beställde via nätet och tar dobbar via dem.


Med det säger jag på återhörande  och ska ha en riktig myskväll med mig själv  den bästa pålitligaste och sanna vän man kan ha rent krasst💖

Inga kommentarer: