söndag 16 oktober 2022

Hur kan man glömma säga?

 Jobbiga dagar passerade med massa frågor och så klart oro. När man läser sig till att man har nått fel på hjärtat som ingen sagt inne i Mina vårdkontakter blir man ju förbannad. Sedan år tillbaka har detta synta på EKg när de kollat mig men INGEN sagt nått.

Vi har ju ett hjärtfel i vår släkt  som lett till plötslig hjärt död,  en mutation. Den heter SCN5A LQTS TYP 3 och innebär en mutation i natrium kanalen  som kan leda till plötslig död i sömnen.  Detta är väl inget man undanhåller då man behöver betablockerare för att undvika plötslig död. Plus vikten av att inte ha tuff påfrestande träning och annat som gör att hjärtat får jobba, även undvika stress,emotionellt upphetsning  etc. Därav vikten att ta det lugnt.  Så NU blir det full rulle med att kolla upp mitt hjärta hos kardiolog då mitt värde legat ganska högt 495. Så på onsdag kolla igen med EKG och massa prover. 

Jag har så länge jag kan minnas haft hjärt rusningar ibland uppemot 300 slag per minut. T.o.m åkt ambulans in pga detta.  Varje gång har jag läst takykardi och det ska man ju inte ha för då är det ju nått galet.  Så JA jag känner mig ite orolig just nu. 

Inte nog med det fick jag rekord  snabb röntgen på båda höfterna i fredags så väntar med spänning vad det är som gör att jag knapppt kan gå nu och att jag tappat alla muskulatur  i båda benen. Säkerlogen arhros säger det men det lär ju röntgen visa om några dagar.Tappat omfång rejält 10 cm på låret och därav knappt kan gå qå nu.  Och värken ska vi inte prata om , det för bara galet ont.. så inga roliga besked.😢

Ibland är det svårt aft hitta de positiva när det bara rasar negativa saker på en.  Först denna mastcells sjukdom  som är ett helvete, hudsjukdommen jag fick av alla mögelboenden och nu hjärtfel och arthros förmodlogen i båda höfterna så jag inte kan gå längre och helvetisk värk. Därtill har jag redan svår arthros i ett knä pga en läkare som vid operation 1 av 3 slaktade mitt knä istället för att göra rätt och en svår arthros i axeln som jag inte kan operera pga mastcells sjukdommen och att jag inte tål mediciner  som kommer att måsta ges efter operation i form av morfin odyl.  Höfter och knä är enklare operationer och krävs inte lika tuff smärtlindring som axel operationen.

Så veckan som kommer är full med EKG och provtagningar,  kolla hjärtat och lungorna och remiss är skickad till kardiolog. 

Jag som nu egentligen ska koncentrera mig på att komma igen från mon utmattning får bara mer och mer sjukdommar att fightas mot och acceptera, blir så less.  Men värst att ingen sagt ett dugg om mitt hjärta  i alla år, VARFÖR? Läkare är ju fasen läskiga.  Hur ska man nånsin kunna lite på nån?

Men för att glömma lite för stunden åkte vi ut till havet i kväll och käkade gott. Till favvo stället och det var riktigt mysigt❤


Vi var helt ensamma på restaurangen i kväll  och att sitta intill vatfnet öven om himlen var grå och regnet hängde i luften  var maten gudomlig för att inte tala om utsikten💖
För en kort stund glömde man allt vilket behövs just nu, spejs 

Jag fortsätter att hålla mig på min kant med endast de allra närmaste. Kommer nog aldrig få tillbaka tilliten. Men å andra sidan inte mitt problem. Jag klarar mig bra ensam.

Utanför i natten regnar det och är grått så långt ögat kan nå isch.

Sängen och John Blund väntar nu så jag  säger natti natt och en fortsatt trevlig

helg😘❤

Inga kommentarer: