Direktlänk till inlägg 12 april 2022
4 portioner
Ingredienser:
550 g Blomkål
2 st Gul lök
4 st Vitlöksklyftor
2 st Ingefära ( 4 msk)
4 st Tomater
600 g Potatis
1 g Chili flakes
4 g Spiskummin, malen
8 g Milda Mahal
8 g Gult currypulver
400 ml Kokosmjölk
1 tub Tomatpuré
8 g Grönsaksbuljong
1 kruka Koriander
4 st Naanbröd
2 tsk Salt
Svartpeppar
1 msk Olivolja
2 msk + 2 msk Smör
2 dl Vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram smör så det blir rumstempererat. Skär blomkål i bitar lagom att äta. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära (oskalad) fint. Grovhacka tomat. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkål är gyllene och mjuk.
Hetta upp en skvätt olivolja och en klick smör [2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, krydda med salt och sätt lock på. Stek i 5-6 min tills helt mjuk, rör då och då. Tillsätt ingefära, chili, kummin, Milda Mahal, potatis, Curry-on och hälften av vitlöken, och stek i 1 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt kokosmjölk, tomatpuré, krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong. Krydda med salt och peppar. Koka under lock på medelhög värme i 13-15 min, tills potatis är väldigt mjuk.
Finhacka hälften av korianderbladen. Mosa smör [2 msk], hackad koriander och resterande vitlök i en skål med en gaffel. Krydda smör med salt och peppar. Packa in naanbröd i folie och värm dem i ugnen i 4-5 min, tills genomvarma. Pensla de varma naanbröden med vitlökssmör.
Rör i färdig blomkål i curryn. Lägg upp curry i skålar och servera med vitlöksnaan och korianderblad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|