Direktlänk till inlägg 6 mars 2022

Varm kycklingsallad med senapskryddad quinoa och citrondressing

Av Carina Andersson - 6 mars 2022 15:15

 

Varm kycklingsallad

med senapskryddad quinoa och citrondressing


Ingredienser:

2 st Rödbeta


2 st Polkabeta


2 st Morötter

200 g Trefärgad quinoa

40 g Pumpafrön


1 påse Bladpersilja

600 g Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat


1 st Ekologisk citron


50 g Grov senap


60 g Spenat


150 g Yoghurt

Olivolja

Salt

Svartpeppar

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbeta och polkabeta i 2 cm klyftor. Tärna morot i 2 cm stora bitar. Placera rödbeta, polkabeta och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar* Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.

 

Koka upp en kastrull med vatten 10 dl. Tillsätt quinoa och salt 1/2 tsk och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av vattnet i en sil och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan. Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, eller tills gyllene.

 


Krydda kyckling med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Lägg över kycklingen till plåten när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid. Rosta i 10 min, eller tills genomstekt.

 


VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

 

Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda yoghurt, citronzest, en nypa salt och peppar i en liten skål. Blanda senap, olivolja [ 1 msk], persilja, en nypa salt och peppar i en ny liten skål.

 

Skölj spenat. Blanda quinoa med senapsvinägrett och spenat. Tillsätt pumpafrön, och färdigrostade rotfrukter. Krydda med salt och peppar. Skär kyckling i 2 cm skivor.

 

Servera quinoasallad och ringla över citronyoghurt.

 

 

 

Smaklig måltid

 

/Carina

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards