The charm offensive

Årets tjugofemte bok blev The Charm Offensive av Alison Cochrun och ges ut av Atria Books. Jag blev tipsad av Madde som skickade en lång lista med böcker som finns på Nextory som vi använder oss av nu, och en hel lista med hbtqi-böcker som jag ska kasta mig över.

Och först ut var denna ljuvliga pärla som handlar om super-producenten Dev Deshpande och Charlie, som är huvudkaraktären i realitysåpan Ever After. Planen är att Dev ska ta hand om Charlie och vara hans högra hand under hela säsongen. Vanligtvis brukar Dev ta hand om deltagarna, alla tjejer som tävlar om prinsen. Men en sista-minuten-ändring gör att han istället ska ta hand om Charlie, och han behöver all hjälp han kan få. Charlie är absolut inte där för kärlekens skull, det är det sista han bryr sig om. Enda anledningen till att han är där för att hans PR-ansvarig sagt att detta kan göra honom mer folklig och att han kan återvända till tech-branschen som han kommer ifrån.

Ju mer Dev lär känna Charlie, desto mer förstår han vilka problem han som producent har att jobba med. Som att Charlie har OCD, extrem bacillskräck och rent allmänt inte gillar att vara med folk. Dessutom har han grov ångest och andra psykiska besvär, dvs allt som kan ställa till det när man ska mingla med 30 främmande kvinnor, hångla och dessutom hitta någon att bli kär i för att sen förlova sig med innan säsongen är över.

Dev som är en hopplös romantiker ser detta som en utmaning han är redo att anta och bestämmer sig för att dom ska mellan programmen dejta för att Charlie ska få öva. Och utan att spoila för mycket så fattar ni väl själva vad som händer… Det är förutsägbart, ja. Men det är också en himla varm, rolig och fin historia. Jag satt mest och flinade mig igenom boken för dom beskriver alla Charlies psykiska problem och diagnoser på mänskliga vis. Både hur mycket han kämpat och fortfarande kämpat, men också hur hans familj tacklat det (såklart piss-dåligt, som många familjer gör!), och hur han klarar sig i sitt dagliga liv med allt som skrämmer och begränsar honom.

Så det är både en fin romance som går hand i hand med en realistisk bok om psykisk ohälsa. Samtidigt som det är otroligt smaskigt, såpaliknande och scener som tagna ur Bachelor-serierna. Jag som älskar allt som har med Bachelor att göra njöt mig igenom boken, allt skvaller, skandaler och kaos som sker under en sådan inspelning. Det var lite extra kul att följa någon som både är framför kameran och bakom kameran. Ja men som ni hör, en riktigt bra romance. Läs och tacka Madde sen!

Alison Cochrun Atria Books The Charm Offensive queer romance
0 kommentarer