J18: Vidare till semifinal efter 2–0 i matcher mot Skellefteå

J18 slog ut Skellefteå med 2–0 i matcher, 7–2 på bortaplan och 6–1 hemma, och är vidare till SM-semifinal i Nyköping. Denna spelas på torsdag men motståndare är inte klart ännu, då vi väntar in de övriga matchseriernas resultat.

Kvartsfinalsserien mot Skellefteå inleddes på torsdagskvällen då lagen möttes i Skellefteå Kraft Arena. Där fick Brynäs, som ju vunnit båda matcherna mot Skellefteå i Allsvenskan, en bra start på matchen då Felix Jansson skickade in ledningspucken efter bara två minuters spel. Laget spelade även vidare på den vågen och Noel Nordh fyllde i med 0–2 i powerplay mitt i den första perioden.

Denna ledning utökade Linus Molin sedan mot slutet av den andra perioden, men efter det började hemmaspelande Skellefteå vakna till lite. Laget reducerade nämligen till 1–3 innan pausvilan och 2–3 kom därefter bara 46 sekunder in på den tredje perioden.

Men just den tredje perioden är någonting som fungerar väl för J18 denna säsong. Denna kväll gjorde man hela fyra mål under de tjugo minuterna, då Felix Jansson stod för två och Liam Willner samt Theo Lindstein för ett vardera, och det 2–3 som känts lite nervigt i början slutade 2–7 när matchen summerades.

Laget hade alltså med sig en mycket bra känsla hem till Gävle och på lördagseftermiddagen var det Monitor ERP Arena som var spelplan för den andra matchen i serien. Denna match var dock lite mer tillknäppt en lång stund och efter två perioder var det likaläge, 1–1, sedan backen Isak Åhrlin gjort Brynäsmålet i matchen.

Men även här var den tredje perioden riktigt stark från J18 och det hela inleddes när Anton Ohlsson prickade in 2–1 efter knappt fyra minuters spel. Några minuter senare fick lagkapten Calle Sandström ett riktigt fint läge och när han gjorde 3–1 var det som att proppen gick ur laget.

Skellefteå chansade och plockade målvakten mot slutet och med en välplacerad rensning gjorde då Alieu Bah 4–1-målet och man trodde nog att det skulle vara klart där, men icke. Även Theo Widén-Schade och Jonathan Karlsson satte var sin kasse under lördagen och slutresultatet skrevs till 6–1 när J18 slog ut Skellefteå med 2–0 i matcher.

Nu väntar semifinal på torsdag, i Nyköping. Motståndare är ännu ej klart.

Skellefteå AIK – Brynäs IF 2–7 (0–2, 1–1, 1–4)
Skott: 28–34 (10–14, 11–11, 7–9)
Utv: 39–10 (4–6, 8–2, 27–2)