J18: SM-silver säsongen 2021/22

J18 är silvermedaljörer säsongen 2021/22. Efter en tuff match mot vinnaren av J18 Nationell Södra, Djurgården, blev det 4–1 till stockholmarna, som tog hem guldet.

Seger i J18 Region Väst. Tvåa med en poängs marginal i J18 Nationell Norra. 2–0 i matcher mot MoDo i åttondelen, 2–0 i matcher mot Skellefteå i kvarten, 2–1 mot HV71 i semifinalen och en svidande förlust i finalen mot Djurgården blev resultatet för J18 säsongen 2021/22 och man står alltså där med silvermedaljerna efter två intensiva matchdagar i Nyköping. Även om förlusten kommer svida ett tag, speciellt efter den fina inledningen man fick när Linus Hemström gjorde 0–1, är det en otrolig bedrift av laget att bli tvåa i Sverige på J18-nivå.

Matchen då? Jo, den började just med det där friläget där landslagsuttagne Linus Hemström lirkade in 0–1 bakom stockholmarnas Teodor Munther, men efter det var målvakten omutbar i kassen trots att man skakade fram både en och två chanser till under den första perioden.

Men precis som mot HV71 började den andra perioden inte alls som man hade tänkt och efter 18 sekunder var det kvitterat till 1–1 inne på Rosvalla. Några minuter senare gjorde också en av hemmalagets bästa målskyttar i slutspelet 2–1 och matchbilden hade vänt åt Djurgårdens håll.

I början på den tredje perioden lyckades även talangen Liam Öhgren komma loss och då hade Isac Grönhagen inte mycket till chans när skarpskytten fick fritt läge framför kassen, vilket gav 3–1 och en tung känsla hos de vitklädda. Men ge upp, det gjorde absolut ingen. Laget pressade och pressade för att få in en puck och man hade flera ramträffar och många oturliga studsar i den tredje perioden.

Till slut blev man också tvungna att ta ut målvakten och då skickade Djurgården pucken ner i tom kasse, vilket gav 4–1 som också blev slutresultatet och en silvermedalj efter en väl genomförd säsong för bortaspelande Brynäs.