torsdag 29 september 2022

Bokmässan 2022 - En fältrapport

Fältrapport från Bokmässan i Göteborg 2023

Det blev en skapligt kort mässa för mig i år,  jag var endast där på "branschdagen" torsdag, så jag missade mycket av de stora händelserna och de gästande superstjärnorna.

Jag missade bland annat när Karin Smirnoff och bokförlaget Polaris hade världspremiärsuperavslöjande på omslaget till Millennium del 7 - "Havsörnens skrik" (boken släpps i november). Snyggt! Ser fram mot att läsa boken (och John Ajvide Lindqvists nya, helt orelaterade spänningsroman "Skriften i vattnet" också ... ;-)).

Foto: Polaris

Med det inte sagt att jag missade roligheterna. Här kan man till exempel se mig tillsammans med bokhandlaren från Sundsvall och författaren/hedersknyffeln Kalle Lind, smuttande på bjudvin på förlaget Historiska Medias mässmingel.
Kalle, vars nya bok "Karl Gerhard - Estradör och provokatör" just kommit ut, möter vi här på väg tillbaka från Bokmässans "Vem är mest lik Kapten Haddock"-tävling, där han kom på en hedrande andraplats (Daniel Suhonen vann)!

Foto: Lennarts kära fru, vars vinglas han håller

Gott om bekanta ansikten på mässgolvet, men vem har lust att se Anthony Beevor eller Camilla Läckberg när man kan hänga med legenderna från Häljarp - Caroline & Leffe Grimwalker! ;-)

Foto: Ja, uppenbarligen. Kan inte rita så snyggt.


Fler lokala superstjärnor! 
Anders de la Motte signerar exemplar av nya thrillern "Bortbytaren" på mässan!
Vill du träffa "Big Red" (som vi kallar honom) på hemmaplan så sitter han här hos oss i Lödde och klottrar i böcker lördagen den 8/10 (se evenemangsfliken for details)

Foto: Aningen suddigt



Leve Ukraina!
Skålande på paret Lars & Lena Wilderängs svitfest under torsdagsaftonen. 
Lars fick sedan träffa Ukrainas Sverigeambassadör under mässan.
Visste ni att han också har en blogg (kanske inte lika omtalad och populär som Bokboxen, men absolut värd ett besök), som just nu huvudsakligen behandlar Rysslands angreppskrig mot Ukraina. Väl värt regelbundna besök: https://cornucopia.se/


Foto: Eget och snott från Insta



Vissa gjorde det mer bekvämt för sig än andra under samma svitfest. Nåväl. Typiskt Häljarpsbor liksom ...

Foto: Eget


Sedan puttrade jag hem till Skåne under fredagen, så jag missade Greta Thunberg, I Just Want To Be Cool-gänget, Babel-inspelningen och mycket annat kul. Men sånt är livet.
Bara ett år kvar till nästa personalfest .. jag menar Bokmässa! :-)

// Johan Zillén, Akademibokhandeln Center Syd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar