Nykomlingar med olika förutsättningar

Hockeyallsvenskans två nykomlingar har mätt krafterna mot varandra. 
 
Försäsongen rullar vidare för merparten av alla klubbar runtomkring i Hockeysverige och igår var det dags för HV71 att bjuda in Troja-Ljungby till ett "halvderby". Det är trots allt inte så många mil mellan lagen. Inför säsongen har de båda klubbarna vitt skiljda målsättningar, för HV handlar allt om att ta sig tillbaka till SHL så smärtfritt som möjligt medan Trojas främsta mål är att inte behöva spela i Hockeyettan säsongen 22/23. 
 
I budgeten är det stor skillnad mellan lagen, trupperna likaså och man kan nog säga att det syntes i gårdagens tillställning. Hemmalaget var bättre på det mesta och redan när Emil Andrae satte 3-0 en bit in i andra perioden kändes segern säkrad. Det blev tillslut vinst med hela 9-0 och ett formbesked som heter duga inför seriepremiären mot AIK nästa fredag. 
 
Gårdagens genrep inför seriepremiären blev långt ifrån lyckad för Troja. 
Foto: Alexander Viktorson (Arkiv) 
 
HV71 - Troja/Ljungby: 9-0 (2-0,2-0,5-0)
1-0, Christoffer Törngren (Önerud)
2-0, Zion Nybeck (Forsberg)
3-0, Emil Andrae (Kokkonen)
4-0, Tyler Vesel (Torp)
5-0, Tyler Vesel (Önerud)
6-0, Jesper Kokkonen (Forsberg, Sjöholm)
7-0, Fredrik Forsberg (Karlström, Kokkonen)
8-0, Simon Önerud (Törngren, Vesel)
9-0, Tyler Vesel (Billins, Forsberg)
Skott: 38-21 
Utvisningsminuter: 12-8 
Publik: 1500 
 
Gårdagens match var långt ifrån ett steg i rätt riktning för Troja men vi ska nog inte dra för stora växlar, HV71 är trots allt det mest topptippade lagen av alla inför den allsvenska seriepremiären och tidigare under försäsongen har de rödvita faktiskt gjort en del intressanta insatser. Samtidigt minskar knappast pressen på HV71, supportrar och diverse experter sätter laget som solklar etta den här säsongen och ni som läst vår guide vet att även vi tippar Jönköpingslaget högst, men känslan är att det kommer bli långt ifrån enkelt att ta hem seriesegern. 
 
Hur tror du det går för de här lagen i vinter?