Fortsatt tungt för Tranås

Hockeyettanlaget har fått en tung start på säsongen. 
 
Supportrar till Troja-Ljungby minns förmodligen förra säsongen med stor glädje, resan mot Hockeyallsvenskan fick ett lyckligt slut och hela klubben kunde börja känna positiva vindar igen. Andra supportrar på annat håll ville glömma förra vintern så fort det bara gick. Ta Tranås som ett exempel. Inför säsongen hade klubben ganska högt ställda mål men redan i grundserien stötte man på patrull, att missa Allettan sågs som en besvikelse och att det sedan skulle krävas kval för att hålla sig kvar i Hockeyettan var ett stort misslyckande. 
 
Under sommaren har det dock börjat hända ganska positiva saker, flera nyckelspelare valde att skriva på nya kontrakt och klubben har även värvat in en del intressanta spelare som har fina CV:n. Säsongen 21/22 skulle bli början på något nytt, något bra. Redan under försäsongen har man dock stött på patrull, spelet har visserligen stundtals varit bra men flertalet skador har skapat problem som kan bli svåra att lösa. 
 
I augusti gick klubben ut med att Otto Huttunen drabbats av en axelskada vilket gör att han ser ut att missa hela säsongen. Istället för en flytt till Tranås fick den tilltänkta nyckelspelaren stanna hemma i Finland. Kort därefter hittade man som tur var en ersättare i form av landsmannen Samuel Rahikainen men i en match mot Skövde fick backen en smäll mot knät som gör att även han missar resten av säsongen. Ett hårt slag för både honom och Tranås. 
 
Som en nödlösning (för det var nog precis vad det var) plockades Gabriel Jammeh in på try-out men backen imponerade inte tillräckligt mycket för att få ett kontrakt. Både skador och sjukdomar gör att dagens möte mot Skövde ställts in. Truppen klarar helt enkelt inte av en match i nuläget. 
 
Att få klara sig utan både Huttunen och Rihikainen är naturligtvis tungt men som om det inte vore nog får man även gå in i säsongen utan en av lagets publikfavoriter. Tidigare under dagen gick nämligen klubben ut med nyheten att Filip Petersson, som varit lagkapten de fyra senaste säsongerna, tvingas avsluta karriären på grund av ett hjärtfel. Det är naturligtvis det sämsta som kunde hända för forwarden, han har varit en av lagets bästa spelare under många år och det känns som att han fortfarande hade mycket kvar att ge. 30 år är ingen ålder för en hockeyspelare. 
 
Man ska inte skriva bort Tranås chanser redan innan seriepremiären spelats men man kan lugnt konstatera att laget fått en långt ifrån optimal uppladdning inför det som ska bli deras revansch. Att en stor del av problemen hamnat på backsidan är naturligtvis inte heller bra, man brukar säga att en bra offensiv vinner matcher medan en bra defensiv vinner mästerskap. Med tanke på att Jammeh inte fick kontrakt verkar det dock som det finns andra krokar ute så vi kan nog vänta oss en del nyheter kring just backsidan den kommande tiden... 
 
Om ni gillar den här bloggen kan jag även tipsa om vår patreonsida, blir man en följare där (till priset av ungefär två kanelbullar på pressbyrån per månad) så hjälper man bloggen att leva vidare samtidigt som man kan delta i omröstningar, snacka med undertecknad om vad ni vill och läsa texter som inte kommer upp på bloggen. 
 
Tror ni Tranås blir att räkna med den här säsongen?