Formbesked av outsidern

Det spelades flera högintressanta träningsmatcher under onsdagskvällen.
 
Som ni kunde läsa på bloggens patreon (besök gärna den) igår så var en hel del lag i Hockeyettan igång under gårdagen, med målet att slipa på formen inför seriepremiären. Uppe i norr stod Sundsvall för en riktigt bra insats borta mot Östersund där det blev seger med 4-2. Något som får ses som en liten skräll. Laget stod för en fullt godkänd säsong senast och det känns som att man kan bli något av en outsider i vinter.
 
Om Sundsvall ska nå Allettan krävs det dock en del stolpe in och samma sak gäller Vallentuna. Laget hade en del toppar förra säsongen men var en aning för ojämna för att det skulle bli riktigt bra, det gör att man går in i en ny säsong med lite lägre krav. Igår visade dock vikingarna att de inte kommer lägga sig platt, de stod nämligen upp på ett väldigt bra sätt och även om det tillslut blev förlust (1-2) mot Väsby så var insatsen ett steg i rätt riktning.
 
Samtidigt som Vallentuna kan känna att formen är påväg så är det raka motsatsen i Enköping. Igår blev det förlust mot Linden med 2-6 vilket gör att laget har förlorat fyra raka matcher. Det återstod därmed en hel del innan man är uppe på samma nivå som förra vintern, då det bland annat blev en andraplats i den östra divisionen. Enköping kan dock trösta sig med att man är långt ifrån ensamma om att behöva leta efter formen.
 
Även Mariestad har en hel del att fundera på. Supportrarna hade nog bra mycket mer att önska kring lagets insats mot HC Dalen, det blev nämligen förlust med hela 1-6 och det krävs att man är bättre i nästa träningsmatch som spelas mot nyss nämnda Enköping. 
 
 Mariestad har en bit kvar till formen
Foto: Alexander Viktorson (arkiv) 
 
Det finns dock lag som hittat formen på ett bättre sätt, KRIF lämnade Mörrum med en förlängningsseger i bagaget och Vimmerby kunde göra samma sak efter deras möte mot Nybro. Surahammar går in i säsongen som tippat bottenlag men gårdagens insats mot Hällefors var åtminstone bra, det blev vinst med hela 8-1, mycket tack vare Lukas Söderlund som stod för hela fyra mål. Känslan är att den lovande forwarden kommer vara riktigt bra den här säsongen. 
 
Om ni gillar den här bloggen kan jag även tipsa om vår patreonsida, blir man en följare där (till priset av ungefär två kanelbullar på pressbyrån per månad) så hjälper man bloggen att leva vidare samtidigt som man kan delta i omröstningar, snacka med undertecknad om vad ni vill och läsa texter som inte kommer upp på bloggen.