Förlust för Kalmar i genrepet

Igår hade Nybro och Kalmar ett sista test inför seriestarten.

En lång och krävande försäsong börjar närma sig sitt slut för lagen i Hockeyettan och igår var det flera som gjorde sina sista träningsmatcher innan allvaret börjar. I Nybro bjöd stadens stolthet in rivalen Kalmar till kamp och det blev en relativt målrik tillställning där hemmalaget fick en drömstart med tre snabba mål, men redan innan första perioden var tillända kunde Kalmar stå för två reduceringar.

Blir Kalmar ett lag att räkna med den här säsongen?

Resterande del av matchen var egentligen ganska öppen men det var Nybro som tog vara på chanserna och i tredje perioden började man ta över allt mer, vilket tillslut resulterade i att man vann matchen med 6-2. Efter slutsignalen kollade vi läget med Kalmarspelaren Jesper Sellin, som stod för ett av lagets mål.

- Så länge vi höll oss till vår gameplan så var det en jämn match. Men vi blir straffade på egna misstag som vi gör men ser ändå just ut för oss. Vi har många nya spelare som inte har spelat ihop samt ett nytt spelsystem som ska sitta så det tar tid men vi kommer växa mycket under säsongen. Så nu är det bara finslipa på detaljer så ska vi vara redo om en vecka när det är seriepremiär, säger forwarden till bloggen.

Publik: 475

För Kalmar del har försäsongen varit både bra och dålig, gårdagens insats var kanske inte den bästa men man har värvat flera intressanta spelare vilket gör att säsongen 21/22 har potential att bli väldigt bra. Bredden i offensiven ser bättre ut än på länge och lyckas man hålla ihop defensiven på ett bra sätt så kan nog laget bli att räkna med. Naturligtvis ser även Nybro bra ut, att få avsluta försäsongen med seger är såklart positivt och på bloggens patreonsida har vi kollat läget med nyförvärvet Lukas Macklin