Dags för den stora flygten?

Det väcks en del frågor kring det allsvenska lagets framtid. 
 
Ikväll är det äntligen dags för Hockeyallsvenskan att dra igång säsongen och det bjuds direkt på flera intressanta matcher. Inte minst det mellan HV71 och AIK där gnaget-ikonen Christian Sandbergs återkomst sker mot laget han spenderade förra säsongen i. 
 
Några mil norrut bjuder Vita Hästen in Mora till kamp i Himmelstalundshallen men de gör det utan två lovande spelare som man hoppats en hel del på. Under gårdagen kom beskedet att klubben lånar ut backen Lukas Flygt till Tranås där han ska spendera den närmaste tiden. Det verkar lite oklart hur länge 19-åringen stannar men han ska åtminstone vara med i helgens match mot HC Dalen. Att den unga backen inte skulle få speltid i Hockeyallsvenskan direkt var kanske ingen större skräll men det ska bli intressant att se om trenden håller i sig. 
 
Förra säsongen hoppades Norrköpingslaget mycket på Albert Lyckåsen och Jakob Stöffling, talangerna spåddes en ljus framtid och Vita Hästen skulle bli klubben där de skulle slå igenom. Riktigt så blev det inte. Efter åtta matcher (och en poäng) flyttade Stöffling till Halmstad för att få mer speltid och Lyckåsen vände snabbt tillbaka till Linköpings organisation för att sedan bli utlånad till Tranås och senare även Mora, där han stod för flera fina insatser. 
 
En del tyckte att talangerna slarvades bort och till viss del kan det nog ha varit så, samtidigt ska vi inte sätta Flygt riktigt på samma nivå som förra vinterns duo men på sikt kanske han kan bli bra och lyckas han i Tranås talar en hel del för att han stannar där. 
 
Bara ett dygn tidigare aviserade Vita Hästen att även Joel Myrberg Andersson lämnar klubben och i hans fall ser det ut att bli permanent. Den lovande forwarden, som gjorde nio inhopp i A-laget förra säsongen, verkar ha andra tankar på hur den bästa vägen mot toppen ser ut och det känns nog lite tråkigt för Norrköpingslaget att han mer eller mindre nobbar dem. 18-åringen skulle inte vara någon nyckelspelare den här säsongen men kunde vara en bra breddspelare på sikt samtidigt som han kunde flyttas ned och hjälpa juniorlaget. 
 
Det positiva för Vita Hästen är att nu behöver de inte vara oroliga för att fler talanger ska lämna klubben, det var nämligen bara Flygt och Myrberg Andersson som kunde passa in i den kategorin. Med det sagt finns det inga planer på att Flygt ska lämna klubben permanent men det finns å andra sidan sju backar som rankas högre än honom...