Rutinerad forward vänder hemåt

Hockeyettanlaget förstärker offensiven rejält. 
 
Allt fler lag har dragit igång med den delen av försäsongen som fylls med träningsmatcher, men det finns fortfarande tid att förstärka truppen innan seriespelet drar igång. Det har Skövde tagit fasta på och under förmiddagen presenterades deras sista (?) värvning innan grundserien har sin premiär. Det är ingen mindre än Kristoffer Söder som väljer att åter dra på sig den rödvita tröjan - för första gången sedan 2010. 
 
 Vi har haft en förhoppning om att vi ska kunna landa detta och Kristoffer kommer givetvis betyda mycket för oss både som spelare och person. Han har stor erfarenhet av högre ligor och har varit med att spela viktiga kval på alla nivåer, säger Skövdes klubbchef Anders Lundström till Hockeyettans hemsida. 
 
Det här är på inget sätt en oväntad värvning för de senaste veckorna har det ryktats en hel del kring att forwarden skulle vara aktuell för en återkomst till moderklubben, men det tar inte bort känslan av att det är något av en värvningsbomb som laget står för. Söder kommer senast från spel i Björklöven där de tre senaste vintrarna spenderats men 30-åringen är mest känd för sin tid i Karlskrona, där blev det hela åtta säsonger och han var med på resan från division 1 upp till SHL - där det blev drygt 150 matcher. 
 
Det är svårt att veta exakt hur bra det kommer gå för Söder nu när han är tillbaka på den här nivån för första gången sedan 2012, men känslan är att han borde kunna göra stor nytta i Skövde. Både på och utanför isen. Forwarden bidrar naturligtvis med en hel del rutin och det kan bli värdefullt nu när "fixstjärnan" Henrik Thegel tackat för sig. De senaste säsongerna har dock varit ganska tunga för Skövdesonen och han har aldrig varit en poängkung, så rent spelmässigt är det ingen ny Thegel som kommer in. 
 
FAKTA: Kristoffer Söder
Ålder: 30 år
Längd/Vikt: 190cm/90kg
Position: forward
Moderklubb: Skövde IK
Statistik förra säsongen: 42 matcher, 2 poäng (2+0), 4 utvisningsminuter (Björklöven, Hockeyallsvenskan)
Meriter: SHL-avancemang, Allsvenskt avancemang, 152 SHL-matcher, 288 allsvenska matcher, 154 matcher i Hockeyettan, 3 juniorlandskamper