Finska revolutionen fortsätter

Sommarens stora trend ser ut att hålla i sig ytterligare ett tag. 
 
Glöm foppatofflor, padel och elsparkcyklar. Sommarens stora trend är att värva finska spelare och det är något som även Mariestad hakat på. Under gårdagen gick klubben ut med nyheten att man erbjuder forwarden Nicklas Rintamäki ett try-out kontrakt. 
 
Jag har fått fina referenser på Nicklas. Han har gjort det mycket bra i högsta juniorligan i Finland och har nu spelat två seniorsäsonger i Mestis. Det ska bli spännande att se vad Nicklas går för, säger sportchefen Carl Johansson i ett uttalande på klubbens twitter. 
 
Precis som sportchef Johansson nämner har Rintamäki gjort bra ifrån sig i den finska juniorligan, säsongen 18/19 blev det fina 39 poäng på 45 matcher innan det sedan blev tre poäng på fem matcher under slutspelet. Den gångna säsongen har spenderats i Mestis (Finlands svar på Hockeyallsvenskan) vilket resulterade i totalt tretton matcher och noll poäng. Återstår att se om den statistiken kan bli bättre i Mariestad. 
 
Rintamäkis ankomst till Hockeyettan håller liv i trenden med spelare från Finland som tar steget över till den svenska tredjedivisionen, tidigare under sommaren har vi bland annat få se klubbar som Tranås och Nybro förstärka sina trupper med spelare från grannen i öst och så sent som förra veckan plockade Karlskrona in Micke Saari från den finska högstaligan. 
 
Bara sedan den förste juni har hela sjutton finska spelare skrivit kontrakt med klubbar i Hockeyettan och vi kommer nog få se ytterligare några läggas till på listan innan säsongen drar igång. Det ryktas bland annat om att Tranås ska vara intresserade av att förstärka truppen ytterligare med lite spets från det finska seriesystemet...