Bomben - Meriterad back till Hockeytvåanlaget

Temperaturen kring Hockeytvåan höjdes ytterligare några grader tidigare under dagen. 
 
Förra säsongen blev inte riktigt som hockeylaget IK Guts hade hoppats, på förhand var det upplagt för fest med flera tunga värvningar där Vita Hästen-ikonen Marcus Eriksson och den tidigare KHL-spelaren Mikhail Anisin smällde högst. Det blev dock bara några få matcher innan säsongen först tog en paus och sedan avbröts helt och hållet. 
 
Nu, knappt ett år senare, finns större förhoppningar om att man ska kunna fullfölja säsongen och på nytt har Finspångslaget byggt en högintressant trupp. Efter att ha värvat flera spelare från lag i Hockeyettan gick klubben idag ut med nyheten att man förstärker defensiven i form av backen Alexei Bondarev, vars senaste klubb var Avangard Omsk i KHL. 
 
Bondarev spelade i Avangard Omsk 2018-20. 
 
Det här är utan tvekan en av hela Hockeysveriges tyngsta värvningar om man ser till rutinen som Bondarev besitter. Den 38-årige backen debuterade i den ryska högstaligan redan säsongen 2002/03 och han var även med när KHL bildades några år senare. Sedan debuten i KHL 2008 har ryssen representerat storklubbar som Spartak Moskva och CSKA Moskva.  
 
Förutom att vara en rutinerad spelare så får man säga att Bondarev hunnit med att spela med några minst sagt klassiska spelare. Mellan 2008-11 var han lagkamrat med Jaromir Jagr, sedan väntade en flytt till Metallurg Magnitogorsk där Sergei Fedorov - som vunnit både NHL och VM tre gånger vardera - var den stora stjärnan. 
 
I CSKA Moskva hade Bondarev Alexander Radulov (numera i Dallas) som lagkamrat, dessutom spelade han tillsammans med New York Islanders succémålvakt Semyon Varlamov redan 2006 och hösten 2013 var backen lagkamrat med Yevgeni Kuznetsov som numera är firad stjärna i Washington. 
 
Spelarna i IK Guts håller inte riktigt den klassen men det ska bli intressant att se hur den rutinerade ryssen kommer passa in i laget, känslan är att han kommer ge trygghet i egen zon och det kan nog vara bra eftersom man har flera ganska oerfarna (men lovande) backar som kan behöva någon extra att se upp till och lära sig nya saker av. 
 
FAKTA: Alexei Bondarev
Ålder: 38 år
Längd/Vikt: 186cm/86kg
Position: back
Moderklubb: Torpedo Ust-Kamenogorsk
Statistik förra säsongen: spelade inte
Meriter: 560 KHL-matcher (91 poäng), 216 matcher i den ryska högstaligan (44 poäng), 70 matcher i den ryska andraligan (7 poäng), 117 matcher i den ryska tredjeligan (55 poäng)