Direktlänk till inlägg 6 januari 2022

MANCHESTER UNITEDS COACH KILLERS ÄR IGÅNG IGEN: DET FINNS SPLITTRINGAR I DET "TRYCKANDE" OLD TRAFFORD-OMKLÄDNINGSRUMMET MED MORALEN I BOTTEN OCH RALF RANGNICK AVSKILD FRÅN HANS OLYCKLIGA SPELARE

Av Mikael Holmkvist - 6 januari 2022 22:32

• Manchester United befinner sig för tillfället i en oreda som inte reflekterar väl på någon

 

 

• Truppen saknar gemenskap och hälften av spelarna är olyckliga i klubben

 

 

• Seniora spelare pratar om att atmosfären nu är den sämsta den någonsin har varit

 

 

• Ansvaret måste någon gång börja läggas på spelarna och inte bara på managern

   

Fler frågor har börjat ställas gällande Manchester United efter deras bedrövliga förlust mot Wolves.

 


 

 

AV: Chris Wheeler, Daily Mail, onsdag 5 januari, 2022



Det är en oreda och det reflekterar inte väl på någon som tillhör Mancheter United.



Definitivt inte spelarna. Inte Old Trafford-hierarkin eller Ole Gunnar Solskjaer heller. Inte ens Ralf Rangnick.



När Luke Shaw pratade om en bristande gemenskap i svallvågorna efter måndagens hopplösa förlust mot Wolves högg han bort fasaden som har smulats sönder sedan Solskjaer fick lämna klubben i november.



Norrmannen var populär, men idén om att han var någon sorts Råttfångaren i Hamlen som ledde United tillbaka till ljuset efter de mörka dagarna under Jose Mourinho och lämnade en bättre klubb bakom sig till sin efterträdare kan nu avfärdas.



Det var ett sådant lyckligt läger att det första Rangnick gjorde var att anställa en idrottspsykolog och sen varnade han spelarna om att fixa till deras fruktansvärda kroppsspråk efter att Gary Neville stämplat dem som "en hög med gnällspikar".



Så fort januaris transferfönster ställdes upp på vid gavel ville spelare som Anthony Martial, Edinson Cavani, Donny van de Beek, Dean Henderson, Juan Mata och Jesse Lingard fly ut genom det.



De återfinns i en marginaliserad grupp i United - du kan kasta in Eric Bailly där också - som inte kan förstå varför de inte har spelat mer när laget har varit så dåligt den här säsongen. Henderson är den enda som inte har grund för sina klagomål med tanke på David de Geas form.



Solskjaer sägs ha förvärrat det hela genom att lägga en arm runt deras axlar och komma med löften han inte kunde hålla. Spelare föredrar rak och ärlig kommunikation.



Rangnick är en mycket kyligare, mer avståndstagande person men det finns fortfarande en frustration över att han fortsätter ta ut spelare till spel från i princip samma grupp.



Humöret runt Carrington är så dåligt att det har beskrivits som "tryckande". Och det gäller inte bara de tidigare nämnda spelarna heller, det sägs att runt hälften av truppen är missnöjd.



Seniora spelare pratar öppet om att det här är den sämsta gruppen och sämsta atmosfären de kan minnas. De är olika, en uppdelad grupp som splittrats i olika klickar.



När Cristiano Ronaldo organiserade en lagbyggarmiddag på en italiensk restaurang i Hale i november kunde man registrera några notabla namn på frånvarolistan.



Sportsmail avslöjade att Ronaldo blev chockad av den sänkta standarden när han återvände till klubben. Zlatan Ibrahimovic ska ha känt likadant när han kom till United 2016, och svensken berättar även om det i hans nya självbiografi Adrenalina.



"En sak överraskade mig: alla tänker på United som en toppklubb, en av de rikaste och mäktigaste i hela världen och sett utifrån såg det ut så för mig. Men när jag kom dit såg jag en liten, låst mentalitet," skrev Ibrahimovic samtidigt som han avslöjade att han en gång fick böter på £1 (12,31 k) från veckolönen på £367,000 (4,514 miljoner kr) efter att ha tagit fruktjuice från ett hotells minibar på en resa med klubben.



Det är lätt att peka ett anklagande finger mot klubben och alla managers eller kostymerna som har anställt dem och satt ihop den här truppen för enorma pengar, men även spelarna måste såklart ta ett ansvar.



Majoriteten av dem har varit på Old Trafford i ett antal år nu och inte vunnit en enda pokal sedan 2017. Hur många managers måste falla innan ansvaret läggs på dem? Roy Keane anklagade dem för att kasta Mourinho under bussen och det är inte mycket som ser ut att ha förändrats.



Paul Scholes höll inte igen efter Wolves-förlusten då han postade ett inlägg på sociala medier som nu har tagits bort. "F*****g skämt," skrev han följt av en rad emojis som bildade ordet "s***hus".



I Amerika har de en annan term för sådana här idrottsmän. Där säger de coach killers.



På Solskjaers sista dag, efter att ha städat av sitt skrivbord på Carrington, var det någon i personalen som frågade honom varför han inte hade gjort mer för att avslöja spelarna som svek honom så grundligt genom att kritisera dem offentligt. Frågan möttes med ett nedslaget leende och en axelryckning.



Rangnick har ärvt det problemet nu och storleken på det har blivit tydligt för interimmanagern. Inte konstigt att han inte ville komma med modiga uttalanden om en plats bland de fyra första i måndags kväll.



Han anlände med ett rykte om sig att spela pressfotboll och även om spelarna höll sig till matchplanen under den första halvleken av hans första match mot Crystal Palace så har vi inte fått se mycket av den varan efter det.



United hade tur som tog sju poäng i matcherna mot de tre bottenlagen innan Wolves gav dem en smärtsam påminnelse om verkligheten.



Man kan inte kritisera Rangnick alltför mycket efter en förlust men Jamie Redknapp anklagade honom för att "hitta på system" när han bytte från 4-2-2-2 till en trebackslinje.



Fler frågor kommer att ställas om situationen inte förbättras och inte bara här. Rangnick är ett ansett namn i Tyskland, men många blev överraskade där när han fick United-jobbet.



Känslan var att vid 63 års ålder var hans dagar som tränare i Europas toppligor förmodligen över och att det fanns en anledning till att United hittade honom som sport- och utvecklingschef för Lokomotiv Moskva i Ryssland.



Han har utgjort en ganska avskild figur sedan han anlände till Manchester och han hade inga problem med att lämna det till hans nya förstalagstränare Chris Armas och psykologen Sascha Lense att försöka höja humöret runt klubben. Det är inget enkelt uppdrag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards