torsdag 5 augusti 2021

Bland sländor, frö-banker, sommarbröllop och en klimakterie-kärring = Sommar 2021

                                                     



Bland sländor, frö-banker, sommarbröllop och en klimakterie-kärring = Sommar 2021


                                      

Jag ligger på rygg på bryggan i min torra bikini, sambon simmar längd efter längd utefter densamma. Jag fegade för det iskalla, blöta och nöjde mig med solens heta strålar. Det kluckar sövande mot bryggan, jag vänder mig på sidan och slötittar på det svarta vattnet. Molnen speglas fluffigt och vackert, en sländas hopp bildar ovaler som strävar efter att bli runda, jag undrar varför, säkert något med dragningskraft och sånt som jag är mindre bra på. Fortsätter följa sländan med blicken och hoppar till lite när en fisk får sig en sländlunch. Oups, så fort det kan gå. Snopen tittar jag där fisken hoppade upp och önskar naivt att sländan överlevde. Jag inser naturens kretslopp och funderar på hur vi människor platsar in egentligen. Nej, nu blir det för djupt och ogreppbart igen, jag hoppar det. 

Sambon hivar sig upp på bryggan och ”råkar” droppa på mig när han lägger sig bredvid. Vi ligger och är överens om vilken fantastisk sommar vi haft tillsammans, både allt vi upplevt och så det vackra vädret förstås. Nu börjar vår ledighet tillsammans ebba ut och vi kommer att tillbringa mer tid på våra jobb och mindre tid tillsammans så det är dags att summera.

JUNI, JULI, AUGUSTI

I trädgårdslanden växte allehanda grödor i perfekta rader, klätterrosor klängde i vackra pergolor, perenner svämmade över i fantastiska kompositioner och i växthusen trängdes allehanda ätbart varvat med blommigt i alla kulörer. Överallt prunkade den förmodat arkitektritade trädgården. Det såg långt mer planerat ut än hemma hos oss, men det gör inget, jag blir inte avundsjuk. Hemma på våran gata är ordspråket att ”det som blir, det blir”. Glädjen över att det överhuvudtaget växer är allt. 

Vi har alltså besökt offentliga trädgårdar i sommar för inspiration och njutning.

I alla fall så vandrade vi runt i dessa underbara trädgårdar som var till allmän beskådan. Andäktigt tysta bland stora vajande träd där marken var täckt av Stjärnflocka och Krollilja, fascinerade, gapande (nä jag skojar, vi gapade inte) av fröbanks-Äppelträdgårdar och med tindrande ögon i rosenträdgårdar. Bland allehanda buskar och miljoners perenner gick vi hand i hand med stora ögon. Min sambo älskar rosor och blommande buskar medan jag älskar perenners skönhet och vilja att ploppa upp varje år efter vinterns ide.

Vi åt god mat, sov på hotell och vi har varit på ett sagobröllop. Jo, det är säkert! Brudparet var det vackraste, vigselakten och sången den finaste och middagen, övernattningen på det finaste stället med brunch, ja, allt var det mest fantastiska man kan tänka sig.

Tack kära brudpar <3

Vi har solat, badat, grävt i trädgården, ätit surströmming, plockat hjortron, varit på loppisar och museum, grillat och målat huset, vanliga sommargrejer alltså. Vi har umgåtts med barn och barnbarn, hälsat på vänner och haft besök. 

Måtte vi få fortsätta leva som vi är vana nu när allt fler har vaccinerat sig.

Och jag har kommit i klimakterie nr två……

Ty när alla pustade efter luft de allra varmaste dagarna och svettades ymnigt så badade jag, inte i vatten dock. Typ. Suck. Som tur är så varar det som längst fem minuter. Från att ha varit frånvarande något år så har det kommit tillbaka som en Tsunami, fast jag vill egentligen inte använda det ordet för att det är kopplat med så mycket sorg, men ni förstår liknelsen. Jag vet inte om det är passande eller ej att skriva om sånt här men jag anser att de som slipper ”övergångsålderns” åkommor ska skatta sig lyckliga. Vidare så berättade jag för två personer igår varför påsarna under mina ögon har antagit storlek XL, idag förstod jag att mobilen hade öronen på helspänn för det första som poppade upp i morse var annonser om sömnlöshet.. Ja, ja det visste ni sedan länge men jag tycker att det är lite läskigt. 

Jag ser tiden an och hoppas att min ”hormon-obalans” snart har gjort mig till en, tyvärr, mindre kvinnlig kvinna klart.

Ta aldrig en selfie i motljus - tips ba

Jag önskar er alla en fin sensommar och höst <3

Inga kommentarer: