tisdag 2 juni 2020

"Back to the roots"



"Back to the roots"



Jag sitter i växthuset och lyssnar på min käres numera gulliga slummersnark, han har jobbat en lång dag och är slut.

Regnet trippar på taket och hundarna, som inte gillar regn, sover på golvets stenplattor. Pelargonerna står i vackra färger runt omkring oss, alla våra små plantor (Aster, Lejongap och Stockrosor bl a) gror i sina pyttekrukor och längtar ut. Det känns som om de ropar: ”Släpp ut oss, vi är stora nu” Jag svarar dem: ”Till helgen, jag är rädd att ni fryser ihjäl annars” "Men åå" svarar de otåligt.

Min skrivlust fick mig att hämta datorn så nu sitter jag här, tittar ut och insuper små solrosor, jordgubbsplantor, syrenhortensior, dahlior, rosor, stormhattar, doftschersminer, körsbärsträd och alla de andra växterna och buskarna. Trädgårdsmöblerna, den nya flaggstången, de rostiga tunnorna som kommer fyllas med gulorange krasse, de nysådda rundlarna, perennerna vi satt, fontänen och allt det andra. Mmmmm.

Vi har mycket att göra här, både ute och inne, men det viktiga är inte att komma till målet. Det viktiga är att trivas under tiden. Att inse att vad som helst kan hända oss medan vi längtar efter målet. Att inse att lyckan inte finns där borta, utan här och just nu. 

Små, små ögonblick som vi kan fånga om vi ser oss omkring. Jag tittar djupt in i pelargonen på bordet, den är så vacker att jag blir överväldigad. Hundarna är trygga och lyckliga för att husse är hemma och min käre säger att han älskar mig.

Vad är viktigt? Jo att vara trygg, att våga känna tillit och glädje och att finnas där för sina barn och varandra. Allt runt omkring som påverkar oss är inte viktigt. Egentligen. 

Vi pådyvlas i annonser om hur lyckliga vi blir om vi har det och det. Och det…. Tänk efter vad just du blir glad av och gör det!

Ljuset på bordet fladdrar till, junikvällen är ljus men lite grå, jag pumpade cykelmuskler till och från jobbet idag och känner mig duktig. Rätt mat, motion och ett glas vin då och då får mig må bara gott. (Och så lite choklad förstås)

Nu är det sommar!

Jag önskar er en trevlig

Samt så önskar jag alla restriktioner all världens väg

 

 


Inga kommentarer: