2022-10-27 Edsviksrundan i solens sken med blommor och blad, 17,73 km...

Idag efter lunch kom solen fram och lyste upp den tidigare lite grå utomhustillvaron och temperaturen visade +13 C. 
 
Dagens lite längre långis på  17,73 km blev Edsviksrundan med början via Helenelund och solen värmde gott så det blev till och med lite svettigt under promenaden och både jacka och fleecetröja fick jag öppna upp för att vädra kroppen och släppa in lite svalare luft.
 
From igår strax innan kl. 21 påbörjade jag återigen min periodiska vattenfasta som kommer bli ca 21,5 timmar innan jag äter min grönsaksomelett och en ostmacka samt en stor kopp te.  
 
Det är otroligt vad lätt kroppen anpassar sig till att inte få någon mat utan bara vatten och man kan klara sig utan mat längre än vi tror. Det är lätt att blanda ihop hunger med att bara vara sugen på något och om man väl bestämmer sig och har karaktär nog är det ett bra sätt för kroppen att rensa ut det som inte ska vara där. Vatten eller te dämpar suget och stillar ev hunger och autofagi (självrening) något Den processen börjar efter 12 timmar. För att testa detta bör man vara hälsosam och frisk annars kan det bli problem och sluta med att man mår dåligt istället. 
 
Ett bra sätt att stimulera kroppen under fastan är att gå ut och röra på sig och utnyttja den energi som kroppen startat upp i samban med att autofagin startar. Då slipper man även fundera på att sätta sig ner och äta något om man nu har en tendens att ge upp när magen börjar kurra.
 
Dr Sanna Ehdin Autofagi rensar och föryngrar - Ekoappen
 
Autofagi – Wikipedia
 
Sommarblommorna Baldersbrå, Renfana och Röllika ståtar fortfarande lite här och där och har inte gett upp än inför den stundande vintern.  
 
Baldersbrå
Röllika
Renfana
Edsviken med spegelblank yta
Fritidsbåtarna har dragits upp på land inför vintervilan...
En och annan fritidsbåt ligger kvar vid bryggorna innan det är dags att ta upp även dem som nu inte ska vara kvar fast isen lägger sig...
Edsviken strandpromenad
De nakna trädkronorna blir fler och fler...
Här i Ulriksdals Slottsträdgård har de stängt av fontänen inför den stundande vintern...
Ingen sprutande fontän längre...
Engelska parken 
Här på Överjärva Gård har de nu tagit bort dricksvattensstolpen... 
Dagens runda
 
Stort TACK för en härlig promenad samt det goda som livet har att bjuda oss på och det är vi mycket tacksamma för då det inte är alla förunnat. Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin torsdagskväll! 
 
 
 
 

Kommentera här: